jeugd 4-5 jaar

Wat een geluk dat ik jou gevonden heb
Guido van Genechten


De jonge, onstuimige haas Herman doet niets liever dan rondspringen. Sterker nog, hij kon niet anders, hij móest rondspringen en dat deed hij ook, uren achter elkaar. Herman vond dat heerlijk en als hij honger had dan ging hij zijn neus achterna. Want naast goed springen kon hij ook uitstekend ruiken. Daardoor vond hij altijd de lekkerste zoete wortelen, zijn lievelingseten. Daarna natuurlijk even een hazenslaapje doen onder de boom. Kortom, het leven was goed voor Herman. Dag in dag uit bracht Herman zo, al springend en etend, door.
Maar op een dag rook hij iets waar hij geen weerstand aan kon bieden. Het was een heel nieuw, heel lekker luchtje...


Guido van Genechten heeft al heel veel boeken geschreven en geïllustreerd en elke keer weer verrast hij je met zijn veelzijdigheid. De ene keer bestaan zijn de afbeeldingen uit enkele rake lijnen en een summier kleurgebruik, de andere keer heeft hij gedetailleerde illustraties gemaakt waar de kleuren bijna van afspatten. Dit boek behoort tot de laatste categorie.


Herman de haas springt rond in een lekker sappig grasland vol bloemen dat geflankeerd wordt door bomen en struiken. Demooi oranje wortelen staan in de moestuin naast de grote witte bloemkolen, het loof van de peentjes is heldergroen. Het hele boek door is het een feest van kleuren en vrolijk rondscharrelende of -vliegende dieren.
Je wordt er vanzelf ook vrolijk van.
Het is een leuk sprookjesachtig verhaal met een gezellig eind.

Kortom, een fijn, knus, vrolijk, kleurrijk boek voor de kleine levensgenietertjes onder ons.

Lees ook het interview met Guido van Genechten.


ISBN 9789044824155 Hardcover 27 pagina's Uitgeverij Clavis februari 2015
Afmeting 28,9 x 27,7 cm Leeftijd 4+

© Dettie, 4 maart 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER