Non-fictie

A.H.J. Dautzenberg

altRock € Roll
Economie voor en door leken verklaard
A.H.J. Dautzenberg

Nieuw van uitgeverij Contact is de serie “kleine boekjes”. Dit zijn boekjes die in circa negentig minuten te lezen zijn. Deze uitgave gaat over economie. 


Het boekje is een verzameling van vijf knap bedachte interviews met bekende mensen over geld en de economie. “Geïnterviewd” zijn: Marlies Dekkers, Ronnie Brunswijk, Inger 'Pippi Langkous' Nilsson , Ronald de Boer en Lemmy 'Motörhead' Kilmister. Een vreemde combinatie wat een leuk en afwisselend geheel heeft opgeleverd. Allemaal hebben ze zo hun eigen visie.


Behalve auteur is Dautzenberg ook econoom. Op geheel eigen wijze legt hij door middel van de interviews aan ons “leken” uit hoe het nu eigenlijk allemaal zit. In klare en begrijpelijke taal zodat we na het lezen van dit boekje ook eens een balletje op kunnen gooien over dit onderwerp. Over beleggingen, obligaties en de euro. Dit boekje is vlot, bijdehand, modern, boeiend en grappig. Voor ik het wist had ik het uit.

A.H.J. Dautzenberg (1967) studeerde Economie en Taal- en letterkunde. Hij woont momenteel in Tilburg-Noord. Naast het feit dat hij regelmatig publiceert in verschillende bladen en zijn medewerking verleent aan een poëziesite runt hij samen met Erik Hannema een communicatiebureau.


ISBN 9789025436896 | paperback | 96 pagina’s  | Uitgeverij Contact | augustus 2011

© Annemarie, 11 september 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER