Non-fictie

Dirk W. de Jong

https://www.dirkwdejong.com

 

Rock and Soul Deep South Rock and Soul Deep South
A journey to the birthplace of rock and roll, its origins and beyond
Dirk W. de Jong

Een prachtig fotoboek over het zuiden van de Verenigde Staten, met foto's van de plaatsen, artiesten en onbekenden. De foto's tonen allerlei kanten van de streek en laten regelmatig ook het verval zien.

Het boek is verdeeld in 8 hoofdstukken:

Rosine Kentucky (bij het hoofdstuk staat Uncle Pen Kentucky)
Nashville
Memphis
Muscle Shoals
Mississippi
Louisiana
New Orleans
Deep South

Het voert te ver om alle foto's te beschrijven, maar twee vielen mij toch wel op. Een foto was van Willie De Ville, op het platteland, met bijbehorende kleding en natuurlijk een jachtgeweer. Dat vond ik wel een verrassende  foto, omdat ik hem toch meer met de grote stad associeer.


Een andere foto heeft als titel 'Lookalike' en aan het kapsel en de kleding van de man kun je zien dat hij op Elvis Presley zou moeten lijken. Helaas lijkt hij daar totaal niet op. Hij is mager en heeft een flinke mond. De overdreven zwarte kuif geeft wel wat weg, maar maakt de gelijkenis ook niet groter. Helaas staat er nu juist bij deze foto geen verhaal.

In het boek vind je verder wel verhalen, vaak bij de foto's, maar niet altijd. Dat laatste vind ik wel eens een nadeel. Soms zie je foto's, waarbij je best meer zou willen weten, van wat er op te zien is en soms lees je een verhaal, waar geen foto bij te vinden is.
Zo is er een verhaal over de Grand Ole Opry, maar kan ik daar geen foto van vinden. Er staan wel foto's van andere zaken in, maar die komen dan weer niet ter sprake in het boek. Ook bij de foto's van Mardi Gras  in New Orleans is helaas geen verhaal te vinden. Soms staan de foto's ook in een andere volgorde dan de verhalen. Dat de verhalen in het Engels zijn geschreven, zou je misschien ook als een nadeel kunnen ervaren. De verhalen zijn overigens wel de moeite waard.


ISBN 9789082308679 | Hardcover | 168 pagina's | Concerto Books | mei 2017
NUR 652

© Renate, 18 juli 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER