Non-fictie

Loes en Elke Kamphuis

Mamaaa!
Herkenbare momenten voor alle moeders
Loes en Elke Kamphuis


Klein boekje met veel cartoonachtige tekeningen in zwart-wit, met een roze accent: de personages hebben roze wangetjes. Alle tekeningen hebben te maken met moeder worden of moeder zijn, en laten zeer herkenbare momenten zien.  

Het is een prima keuze om te beginnen met een tekening van de aanstaande vader en moeder: Die twee hebben geen idee wat hen te wachten staat! Maar als ze dit boekje eens goed bekijken weten ze dat wel. Voor iemand die (nog) geen kinderen heeft, zal menig plaatje een reactie oproepen van: ‘dat overkomt mij niet’ Maar reken maar: het zal je wel degelijk overkomen!


Kleine dingetjes waar je niet bij stil staat: je zit rustig op de bank, met je kind op schoot, en dan ligt de afstandsbediening net buiten bereik. Of de illusie dat je rustig thuis kunt werken – geen oppas nodig immers – maar dat je constant gestoord wordt door je baby/peuter. Dat je in de supermarkt je kind niet in de hand hebt, dat hij of zij dingen van je vraagt die even niet kunnen, en ja, dat je als moeder niet ziek kunt zijn als je een kleintje in huis hebt rondscharrelen, dat kan je allemaal wel bedenken. Net als het slaaptekort, en de rommel overal.


Toch is meemaken heel anders dan bedenken. Gelukkig zijn er ook de leuke dingen en die zijn door Loes en Elke Kamphuis ook gememoreerd. Samen spelen, grappige opmerkingen en af en toe toch zonder kind op stap…


Het is gewoon een leuk klein boekje, speciaal voor moeders, maar ik denk dat vaders er ook veel in zullen herkennen!


ISBN 9789492901064 | paperback | 64 pagina's | Uitgeverij Witte Leeuw| juli 2018

© Marjo, 24 juli 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER