jeugd 10-12 jaar

Annemarie Bon

http://www.annemariebon.nl

Zie ook de recensies op Leestafel over het boek Haas in de stad (3+) en Schetsboek van Jeroen Bosch (non-fictie jeugd) van Annemarie Bon. 

 

jeugd 12Love u 2 much


Janna en Evy zijn dikke vriendinnen. Dat denkt en hoopt Janna tenminste. Als Evy vraagt of ze mee gaat naar een LARP-event (Live action role playing), voelt ze daar, nuchter als ze is, helemaal niets voor, maar ja, Evy wil zo graag. Dus gaat ze als kruidenvrouw mee naar het terrein waar het zich af zal spelen. Evy is een elf, en ziet er schattig uit. Hun wegen scheiden zich, en als ze elkaar aan het eind van de middag weer zien, moet Janna toegeven dat ze zich erg vermaakt heeft. Evy ook zo te zien: ze is helemaal in hogere sferen. En ja, hoor, Janna ziet het goed: ze is verliefd. En Janna weet al dat ze een eenzame tijd tegemoet zal gaan. Evy ziet haar niet meer staan. Behalve als ze haar nodig heeft als dekmantel, want Evy spijbelt van school, om uitstapjes te kunnen maken met haar vriend. Gelukkig is er nog wel Stella, een nieuw meisje op school, met wie het wel klikt.
Dan op een dag staat Evy huilend voor Janna's deur. Ze heeft al een week niets meer gehoord van Juliën, ze snapt er niets meer van. Als ze vertelt over de afgelopen weken, krijgt Janna akelige vermoedens: dit was en is geen zuivere koffie. En als Evy vertelt dat ze nog geld heeft dat van Juliën is, wordt haar al snel duidelijk dat hij Evy misbruikt heeft. Die leuke en lieve jongen is een gewone oplichter! En Evy draait voor de gevolgen op. Dat maakt een anoniem gesprek met de politie wel duidelijk. Dat kunnen ze niet laten gebeuren. En dus gaan ze met z'n drieën die gemene oplichter zoeken en er voor zorgen dat hij Evy uit de penarie helpt.


Een boek over de gevaren die jonge meisjes bedreigen, een boek dat je in een ruk uitleest. Het hapt lekker weg, is erg spannend, en gaat niet al te diep.


ISBN 97890267917981 Hardcover 143 pagina's | Unieboek | maart 2007 Vanaf 12 jaar

© Marjo, mei 2009

Lees de reacties op het forum, klik HIER