Non-fictie

Natalie Heath

Yoga voor thuis
50 kaarten & instructieboek voor jouw eigen yogales
Natalie Heath


Deze kaartenset maakt yoga toegankelijker en helpt je om een regelmatige yogaroutine op te bouwen. Elke dag een paar oefeningen doen werkt beter dan eens per week een lange sessie. Ik adviseer je een dagelijks doel te stellen en dit dertig dagen vol te houden. De resultaten zullen je verrassen, ook al heb je maar tijd voor één kaart.

Bovenstaande woorden zijn geschreven door Nathalie Heath die een kaartenset met yogahoudingen heeft gemaakt met daarbij een instructieboekje over hoe de kaartenset toegepast kan worden. Yoga helpt je o.a. om bewuster te worden van je lichaam en je lichaamshouding hiermee te verbeteren, omdat je bewegingen uitvoert die heel goed zijn voor je lichaam.

Het instructieboekje begint met 'Het belang van ademhaling', die essentieel is voor jezelf en de oefeningen.
We kunnen gelijk de pranayamaoefening uitvoeren, (Pranayama = ademhaling) die kort en bondig wordt uitgelegd.
Daarna volgt een opsomming van eventuele hulpmiddelen zoals een yogablok, yogabolster, yogadeken en/of een yogariem. Je kunt deze hulpmiddelen gebruiken als je voelt dat je wat extra ondersteuning nodig hebt.

Daarna kunnen we overgaan op het gebruik van de kaartenset die bestaat uit 50 kaarten.
Op de voorkant van de kaart - ca. 15 x 11 cm. - zie je de houding uitgebeeld en op de achterkant staat beschreven hoe je die houding het beste kunt uitvoeren met heel duidelijke uitleg erbij én hoe lang je de oefening moet doen. Deze lengte wordt aangeduid in de vorm van aantal ademhalingen, zoals: Blijf 5 -10 ademhalingen in deze houding.

je kunt natuurlijk zelf kiezen welke houding je wilt uitvoeren maar in het instructieboekje zijn ook 25 aaneensluitende oefeningen (flows) opgenomen. Elk van die 25 flows hebben een eigen doel. Zoals een flow van ca.9 oefeningen om te rusten en te resetten, of een flow om diep te slapen, of een flow om een afweerboost aan jezelf geven enz. Maar je kunt ook een eigen serie flows maken door middel van de kaarten. Er is zelfs een flow die je zittend op een stoel kunt uitvoeren.

De kaarten zijn duidelijk. Ook wordt aangegeven welke oefeningen voor de wat gevorderde yogabeoefenaar zijn. Maar de meeste oefeningen zijn voor iemand die begint goed uit te voeren.

Al met al is het een mooie combinatie van kaarten en flows die yoga een stuk toegankelijker maakt. Het fijne is ook dat je al de oefeningen gewoon thuis kunt doen.
Aanrader, misschien een idee om gelijk in het nieuwe jaar mee te beginnen.

ISBN 9789401305327 | 50 kaarten + instructieboekje in doos | Altamira | 16 februari 2022

© Dettie, 4 januari 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER