Non-fictie

Sandra Israel

http://www.santekst.nl

 

altDit ben ik!
Ieder mens is een verhaal
Sandra Israel


Van de achterflap:
"Voor de bundel  Dit ben ik! Ieder mens is een verhaal  interviewde Sandra Israel zestien mensen die reageerden op haar oproep via de social media. In de verhalen komen thema’s als onder andere verlies, ziekte, keuzes maken en nieuwe inzichten aan de orde. Met de verhalen willen de geïnterviewden en schrijfster laten zien dat er meer schuil kan gaan achter een lach en traan dan men soms vermoedt."


‘Iedereen heeft een rugzak, bij de een is die voller dan bij de ander en iedereen draagt de rugzak anders. Als mensen vragen: hoe is het, zeg ik ‘goed’. Het gaat ook goed maar het gaat natuurlijk op sommige momenten helemaal niet goed met me.’


Deze woorden van een vrouw die op jonge leeftijd al weduwe wordt, gelden voor alle personen die met hun verhaal in dit boekje staan. Zeer persoonlijke verhalen zijn het, over verschillende mensen. Een vrouw die verzeild raakt in de medische wereld als blijkt dat kinderen krijgen niet vanzelf gaat. Door haar ervaringen ziet ze in dat je niet zo snel met een oordeel over een ander klaar moet staan.
Een jongeman die al leeft in extra tijd omdat hij lijdt aan een vreselijke ziekte, en die met een nieuw orgaan dat geïmplanteerd wordt, beseft dat zijn leven nog niet afgelopen is.  ‘Je wilt altijd meer en beter, maar soms moet je tevreden zijn met minder.’


Met hun foto en hun eigen verhaal staan er zestien mensen in dit boekje. De kern van ieder verhaal is gemis: gemis van een geliefde, van iets wat je zo graag wilt, van een deel van jezelf. Hoe gaan deze mensen daar mee om?
Sommigen zijn nog vrij jong, anderen ouder. Enkelen van de geïnterviewden zijn intussen overleden en hebben dit boekje niet meer met eigen ogen kunnen zien. Voor hen is het een eerbetoon.


Sandra Israel (Hoensbroek, 1964) is eigenaar van een schrijfbureau. Zij is mij bekend van boeken over Borre, een serie voor kleuters. Zij is ook journalist en schreef columns.


ISBN 9789491561757 | Paperback | 95 pagina's | Uitgeverij Tic | oktober 2016

© Marjo, 21 oktober 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER