jeugd 10-12 jaar

Nicki Thornton

De Pechvuurtoren
Sep Seti mysterie 2
Nicki Thornton


Het tweede deel uit de trilogie over Sep Seti dat het vervolg is op het boek Hotel De laatste kans, dat je eigenlijk wel gelezen moet hebben.


Sep weet intussen dat hij eigenlijk eigenaar is van hotel De laatste kans. Geërfd van zijn moeder. Hij is dus geen doodgewone jongen, maar de zoon van een berucht magiër! Angelique Strick, die magisch geheim agent is, heeft hem gevraagd te oefenen met zijn krachten. Als het lukt zal ze hem komen helpen, maar ze is nog even druk met andere dingen.
Maar Sep heeft nog steeds geen idee. Hij en magie? Dat botert niet. Ook niet met het boek dat hij gekregen heeft van Tingieter, inspecteur bij MagiPol. ’Magie, maar dan makkelijk’, heet het.


Sep heeft nog een ander boekje gevonden, waarover hij niets verteld heeft. Het is oud en lijkt vol te staan met recepten. Maar er staan ook spreuken in. Alleen kan Sep er niets mee. Want hoeveel hij ook oefent, het lukt hem maar niet om bijvoorbeeld een deur dicht te doen. En daar draait de inspecteur duidelijk zijn hand niet voor om. Het ziet er zo makkelijk uit als die het doet.


Terwijl Sep druk bezig is met oefenen, duikt ineens Tingieter op. Hij vertelt over de zaak waar hij mee bezig is. Een vuurtorenhotel waar gevaarlijke geesten zitten. Waarom gaat Sep niet met hem mee? Zon, zee, zand en oneindige roomservice. Leuk toch?
Zo leuk blijkt het allemaal niet te zijn. De vuurtoren ligt op een afgelegen eiland waar veel dode zeevogels en ruige planten zijn. Het is nog geen hotel, de nieuwe eigenaren zijn nog aan het verbouwen. Maar de bouwlieden hebben de vuurtoren verlaten omdat het er spookt. Tot overmaat van ramp begint het flink te stormen, komen ze de nacht wel heelhuids door?

Nachtschaduw, de kat, is ook meegekomen. En Angelique Strick komt eveneens, want er wordt iemand vermoord: Mina Muntblad, de nieuwe eigenaresse, wordt dood in bad gevonden. Ze had zichzelf opgesloten en de deur op slot gedaan, dus het is een groot mysterie wie haar heeft vermoord.
Heeft het dienstmeisje Celeste gelijk? Zij vertelt over de nieuwe Morgenstondvleugel waar Saul Serpentinus, de vorige eigenaar van het hotel, rond zou spoken.
Ook Tiffany duikt hier op, maar dat is natuurlijk geen goed nieuws!


Voor in het boek staat een lijstje met de namen en functies van de personages die aanwezig waren op de avond van de moord.
Er zijn bekenden, die ook in het eerste deel meededen, en er zijn nieuwe mensen. De locatie is ook anders.
Wel worden er enkele vragen beantwoord, maar of Sep zijn magie ontdekt?


Het leest vlot, en het is spannender – enger – dan het eerste deel. Dat komt deels omdat er nu sprake is van zwarte magie.
Een magische detective, die weer nieuwsgierig maakt naar het volgende deel!


Nicki Thornton won met haar debuut 'Hotel De laatste kans' de prestigieuze The Times/Chicken House Children’s Fiction-schrijfwedstrijd. http://www.nickithornton.co.uk


ISBN 9789026152054 | Hardcover | 384 pagina's | Uitgeverij De Fontein | augustus 2020
Vertaald uit het Engels door Sandra Hessel | Leeftijd 10+

© Marjo, 14 januari 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER

 

Hotel De laatste kans
Sep Seti mysterie 1
Nicki Thornton


Net als zijn verdwenen vader werkt Sep in hotel De Laatste Kans. Maar hij is slechts keukenhulpje, en hij wil net als zijn vader chef-kok zijn. Maar dat zal er nooit van komen zolang Tiffany de dochter van de directeur is, want haar favoriete bezigheid is Sep dwars te zitten in de wetenschap dat Sep talentvol is, en zij, die nota bene op een hotelschool zit, er helemaal niets van kan!


Als een stel geheimzinnige tovenaars een geheime vergadering houden in het hotel, mag Sep voor het toetje zorgen. Maar nadat hij dat gegeten heeft valt voorzitter Thallomius dood neer. Natuurlijk krijgt Sep de schuld! Had hij kunnen weten dat Thallomius allergisch was voor frambozen? Maar het was Tiffany die hem verteld had dat het Thallomius’ lievelingstoetje was. Al ontkent ze dat in alle toonaarden.


Sep verstopt zich omdat hij bang is. Wat zullen ze met hem doen? Hij wordt gevonden door Angelique Strick, een van de vrouwen uit het gezelschap. Ze vertelt hem dat de gasten allemaal magische krachten hebben. Daar heeft Sep nog nooit van gehoord.
Magie? En die mensen met magische krachten gaan hem op hun manier ondervragen?
Er zijn meer vreemde dingen: hij ontdekt dat de kat in het hotel, zijn vriend Nachtschaduw, kan praten!


Angelique Strick legt uit: er zijn tweeënveertig magiërs die tegen de plannen van doctor Thallomius zijn. Zij willen niet, zoals hij, mensen toelaten die niet tot de magische families behoren. Wil iemand de doctor uit de weg ruimen?
Sep krijgt te horen dat ook hij uit een magische familie komt en hoogstwaarschijnlijk magische krachten bezit. Maar hij heeft geen idee! Dat zal niet zo zijn. Hij kan helemaal niet toveren! Hij kan niets, behalve koken.
De beroemde inspecteur Tingieter, ook iemand met magische krachten, wordt op de zaak gezet. Is Sep schuldig? Of is er meer aan de hand?


Een magisch detectiveverhaal, dat behoorlijk spannend is. Het hotel waar het zich afspeelt zit vol verrassingen, met overal geheimen waarvan Sep geen idee had. Dat is dan ook de magie in het hotel.
Als wees, geplaagd en getreiterd, dromend over een mooie toekomst, is Sep een sympathiek hoofdpersonage. Waarom kan hij zijn magie niet ontdekken? Als hij die inderdaad heeft dan. Er zijn ook eenvoudiger vragen: waar is zijn vader gebleven? Hoe kan het dat de kat praat?
Het is duidelijk dat er een vervolg moet komen, want er zijn zoveel onbeantwoorde vragen!


Nicki Thornton (Southsea, Hampshire) won in 2016 met haar debuut 'Hotel De laatste kans' de prestigieuze The Times/Chicken House Children’s Fiction-schrijfwedstrijd.


ISBN 9789026147470 | Hardcover | 352 pagina's | Uitgeverij Fontein | april 2019
Vertaald uit het Engels door Marjolein Algera | Leeftijd vanaf 10 jaar

© Marjo, 14 januari 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER