jeugd 10-12 jaar

Jill Schirnhofer

So boho
Elvy's eigen wereld: Deel 1
Jill Schirnhofer


Elvy (13) is helemaal gek van tekenen. Onder de les, thuis, op haar kamer, altijd en overal zit ze te tekenen. Ze verheugt zich al op de vakantie dan kan ze weer naar tante Flora in Frankrijk: drie weken alleen maar tekenen op zolder. Maar haar ouders hebben andere plannen. Elvy moet maar eens onder de mensen komen. Ze geven haar een folder van Club Summer Jongerenvakanties, maar alles wat ze daarin ziet, vindt ze verschrikkelijk. Ze gaat echt niet op kamp! No way.


'En als we Joyce nou eens vragen of je bij haar mag komen logeren? vraagt haar vader dan. Joy, zoals Elvy's zus  genoemd wordt, leidt een hippieleven op Ibiza. Ze woont op een afgelegen boerderij en heel haar doen en laten is te volgen op haar populaire lifestyleblog. Dat ziet Elvy wel zitten. Hippies zijn ruimdenkend, toch? Daar kan ze vast de hele dag in de zon zitten tekenen, yes! Het is een topplan!


En zo staat Elvy een maand later bij de finca van Joy, die de boerderij deelt met Ava, Taco en chihuahua Rambo. Van buiten lijkt de boerderij niet bijzonder maar van binnen is het een explosie van kleuren. Elvy weet niet wat ze ziet.
De volgende dag krijgt Joy nieuwe buren, ze is laaiend enthousiast want het is niemand minder dan Lola Kingston, hét fashion-icoon uit Londen, met haar dochter Kate. Als Elvy de wanhopige blik van Kate ziet, hoopt ze dat misschien een bondgenoot in Kate zal vinden maar niets blijkt aanvankelijk minder waar. Kate is net zo verwaand als haar moeder. Maar gelukkig blijkt dat maar een pose om haar kwetsbaarheid achter te verbergen.  Uiteindelijk worden de meiden zelfs dikke vriendinnen, iets waar ze alle twee aan moeten wennen want ze hebben nooit een echte vriendin gehad!


Het wordt een heel bijzondere zomer. Huisgenoten Taco en Ava blijken erg aardig te zijn en Evy geniet van deze innemende, hartelijke mensen. Iedereen op het eiland is helemaal zichzelf valt Elvy op. Niemand doet neerbuigend of onvriendelijk en dat is erg prettig om mee te maken.
Ondertussen heeft Joy de liefde van haar leven ontmoet maar dat loopt niet helemaal lekker en Joy is blij dat haar zus er is, die haar weer een duwtje in de rug geeft zodat ze weer verder kan.
De ondernemende, extraverte Kate en de meer behoudende, beetje verlegen Elvy blijken elkaar mooi aan te vullen. Zo goed zelfs dat ze hun talenten kunnen koppelen en zelfs met veel succes een eigen kledinglabel beginnen. (Kan dat als je dertien bent?) Elvy weet niet wat haar overkomt. Nu kan ze de hele dag tekenen en niemand die het erg vindt! Wat een vakantie!


Dit eerste deel over Elvy eindigt met een fantastische, supergeweldige uitnodiging en daarover krijgen we alles te lezen in deel 2. Maar voor dat dat uitkomt kunnen we zelf ook nog aan de slag. Achter in het boek staan namelijk 'pimp je kleding' tips van Elvy en Kate, recepten van Joy en Taco variërend van een recept voor een gezichtmasker en sinaasappel-rozenbodyscrub tot vollemaankoekjes, pastinaakpatatjes en Taco's bananasplit. De lieve Ava geeft ook nog een aantal meditatie en yogatips.
Kortom, een vlotgeschreven verhaal waarvan jonge meiden zullen smullen.


De bladzijden in het boek zijn opgesierd met allerlei kleine sierlijke zwart-wit tekeningetjes van Jill Schirnhofer zelf. Zij is namelijk een multitalent lezen we achterop het boek. Ze schrijft, tekent, ontwerpt, maakt tv-programma's, acteert, vlogt en blogt.  Met Elvy's eigen wereld is een jeugddroom in vervulling gegaan.


ISBN 9789025766092 | Hardcover | 223 pagina's | Uitgeverij Gottmer | april 2017
Afmeting Leeftijd vanaf 10 jaar

© Dettie, 2 september 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER