jeugd 10-12 jaar

Karin Erkens

jeugd 10De roep van de eenhoorn


Een apart, leuk, spannend verhaal.


Esmeralda krijgt met de kerst een vreemd cadeau van haar moeder, een soort hoorn, ze denkt diep in haar hart wat moet ik dáár nou mee. Eigenlijk is ze veel blijer met het paardenbeeldje dat ze van haar vader heeft gehad. Maar sinds ze die hoorn in huis heeft gebeuren er vreemde dingen.
Als ze met haar paard Arival uit rijden gaat is het anders zo lieve en gehoorzame dier bokkig en wil totaal niet luisteren. Esmeralda snapt er niets van. Thuis vinden er ook al rare gebeurtenissen plaats.
Op een dag rijdt Esmeralda met Arival door het bos en daar ziet ze een gewond paard. Het mooie beest is heel zwak. Geschrokken gaat Esmeralda naar huis en waarschuwt Hans de dierenarts maar... als ze gaan kijken is het paard weg! Niemand gelooft haar en zelfs Bianca, haar beste vriendin, denkt dat ze alles maar bij elkaar fantaseert. Esmeralda is er naar van. Gelukkig geloven sommige mensen haar wel en dat is het begin van een enerverend avontuur met paarden, een jonkeer, een stroper, Hans en Alex.... En wie is Maya?
Verder vertel ik niets anders verklap ik teveel.


Het is een goed, mooi opgebouwd verhaal met sprookjesachtige elementen maar toch van deze tijd. Naar het einde toe wordt het steeds spannender. Verdeeld over het boek zitten mooie kleurenillustraties, gemaakt door de schrijfster zelf.
Het enige minpuntje vind ik de uitvoering van het boek, de kaft is érg slap. Je hebt het gevoel dat je heel voorzichtig met het boekje om moet gaan omdat het anders stuk gaat. Zeker voor een boek voor jongeren had dit wel wat steviger gekund. Maar dat doet niets af aan het verhaal, dat is een heerlijk avontuur.


ISBN 9085495690, 122 pagina's, uitg. Free musketiers, november 2006, vanaf 10 jaar.

© Dettie, januari 2007

Zie ook www.safira.leestvoor.nl

Lees de reacties op het forum, klik HIER