jeugd 10-12 jaar

X

X (speudoniem van Bies van Ede)

http://www.biesvanede.nl

 

Verdwenen in de nacht


Deel twee van de serie over X, een jongen die aanvankelijk zijn naam niet meer kende, maar Xander blijkt te heten. Hij zwerft rond in Siberië na een grote explosie, en weet niet waar zijn vader gebleven is. In deel een was hij zijn geheugen helemaal kwijt, dat is nu, in deel twee, al een beetje aan het terugkomen.
Zijn enige contact met Nederland is via een computer: hij mailt met Richard, die het boek gemaakt heeft van de mails die hij kreeg.
X probeert naar Nederland terug te komen. Onderweg heeft hij gezelschap gekregen van Nikita, maar het vreemde is dat Nikita die toch ook de explosie heeft meegemaakt een normale jongen is.. en dat is X zeker niet: in zijn lijf woont een Russische onderzoekster, Ina Jarolinka. Zij ziet en beleeft wat hij ziet en beleeft, en soms neemt ze zijn lijf helemaal over.
En ook andere mensen die de jongens tegenkomen, zijn niet wat ze lijken. Ze hebben al een pratende hond gezien, en een lijf met ogen in zijn borstkas. Maar vreemd genoeg ziet Nikita die wezens niet. Hij ziet in het gekkendorp waar ze terecht komen ook alleen mensen, terwijl X ziet dat ook die erg vreemd zijn. Hoe komen ze daar weg? Hoe moeten ze naar Nederland?


Het is een lekker spannend verhaal, waar ik nu, in deel twee, midden in dook.
Spannend, leest lekker weg, maar ik heb niet de neiging om deel een en verdere delen te gaan lezen...


Uitgeverij Elzenga Leeftijd vanaf 11 jaar ISBN 90 6692 310 5

© Marjo, juni 2007

Reageren? Klik hier!