jeugd 10-12 jaar

Mariken Jongman

http://www.marikenjongman.nl

 

RitsRits zit in de problemen. Hij is aan het begin van de zomervakantie gedropt bij een oom die hij helemaal niet kent en moet er blijven tot een van zijn ouders zich weer meldt. Zijn vader is met onbekende bestemming vertrokken en heeft een vriendin meegenomen. Zijn moeder, al enigszins labiel, heeft dit niet kunnen verwerken en is nu opgenomen in een inrichting. Ze belt af en toe, maar kan met geen mogelijkheid aangeven wanneer ze terug komt. En van zijn vader krijgt hij heel af en toe een kaartje, van heel ver weg.
Maar wat moet hij nu? Hij kan niet naar zijn oude school, dat is te ver, en wie zorgt er dan voor een nieuwe school?
Aan de overkant van het huis van zijn oom woont Rietje, met wie hij vriendschap sluit. Met Oom Corry gaat het ook steeds beter, hij wijdt zich aan zijn grote hobby: het filmen.
En als hij denkt alle problemen toch een beetje opgelost te hebben, gebeurt er iets wat zijn leven weer helemaal overhoop gooit.


Een sterke jongeman, die (Mau)Rits. Hij krijgt nogal wat te verstouwen. Maar hij ontdekt dat het opschrijven van alles wat hem overkomt heilzaam werkt, en zo hebben wij ons boek.
Leest lekker weg, zit vol humor en spanning. De emoties waar Rits mee te maken krijgt zijn heel overtuigend beschreven.
Prima boek voor 12 en ouder.


Hardcover | Uitgeverij Lemniscaat | 2005 ISBN: 9056377116

© Marjo

Reageren? Klik hier!