jeugd 10-12 jaar

Marc van Velzen

http://www.marcvanvelzen.nl

 

jeugd 10 Jongleren
Marc van Velzen


Duco zit niet lekker in zijn vel. Hij wordt op school gepest omdat hij nogal dik is. En eigenlijk pest zijn vader hem ook. Die is zelf een supersportieve man, en hij vindt het maar niks dat zijn zoon niet op hem lijkt en er bovendien geen moeite voor doet. Hij moppert wat af, en er is vaak onenigheid tussen hem en Duco's moeder, als die haar zoon weer eens wat lekkers toestopt. Veel te vaak doet ze dat, maar Duco protesteert niet. Hij haat zijn vader en zijn overdreven gedrag:


"Wat stond die man weer overdreven te doen. Zeelucht opsnuiven? Met zijn ogen dicht nog wel, zo vlak bij de rand! Hij leek wel op een zeehond met zelfmoordneigingen. Er hoefde maar iets te gebeuren en zijn vader donderde zo naar beneden."


Maar op een dag gaan ze met z'n drieën naar het circus. Duco had er helemaal geen zin in, hij zat net zo lekker achter zijn computer aan een project te werken. Maar er is geen ontkomen aan, en die dag verandert Duco's leven. Hij kijkt zijn ogen uit, vooral als hij de jongleeract ziet.


"Ik dacht af en toe ook dat ik zelf meedeed," zei Duco. "zoals die jongleeract met die supersnelle ballen. Die jongen was net zo oud als ik."


Dat geeft de doorslag. Hij gaat oefenen, Hij moet net zo goed worden als die jongen! En dan blijkt dat hij toch een zoon van zijn vader is: hij is superfanatiek. Niets houdt hem meer tegen, ook zijn vader niet!!


Marc van Velzen is denk ik een veelbelovend schrijver. Het is toch niet niks om over een onderwerp als dit een boeiend en spannend boek te schrijven. Het is een boek met humor en spanning. Het enige minpuntje vond ik de figuur van de pester, die wel heel makkelijk een ommezwaai maakt. Maar vooruit, het boek gaat tenslotte niet over pesten. Aanrader...


ISBN 978 90 451 0616 8 Hardcover 189 pagina's | Querido Kinderboek | maart 2008
vanaf 10 jaar

© Marjo, juni 2009

Lees de reacties op het forum, klik HIER