jeugd 10-12 jaar

Anne West

De koningskronieken


Het eerste deel van dit boek verscheen eerder als 'de erfenisjagers' Vandaar dat het me zo bekend voorkwam toen ik begon te lezen! Maar eerder gelezen of niet, ik raakte weer helemaal verslingerd aan Maura's avonturen.


In het tweede deel heeft ze opnieuw een opdracht: ze moet de troonopvolger vinden voor het rijk van de tovenaars. Ook hier zijn Techam en Matéo haar vrienden.
Ieder hoofdstuk begint met een brief, e-mail of bericht uit de krant. Daarin wordt een achtergrondverhaal verteld, of soms wat verduidelijkt. Meestal spat de humor eraf! Humor die je ook in het verhaal terugvindt. Alleen al de manier waarop Matéo zich opstelt, echt een high-society-mannetje.
Het verhaal spettert, door de directe taal en de spannende wendingen. Net als Maura, hoewel die het allemaal zo leuk niet vindt, word je meegesleurd door de magische wereld. Alles wat haar overkomt is onvoorstelbaar, maar ze blijft steeds het onzekere pubermeisje, dat zich druk maakt over die ene jongen waarop ze verliefd is, en die haar niet ziet staan. Heel herkenbaar voor de lezer.


ISBN 978 90 261 2572 0 Hardcover 335 pagina's | Uitgeverij De Fontein | oktober 2008 |Vanaf 12 jaar

© Marjo, januari 2009

Reageren? Klik hier!

 
De erfenisjagers


Maura ziet op school de jongen op wie zij verliefd is vrijen met Amber. Het is een grote schok: Robert is van haar!!
Nou ja, dat is hij in haar dromen, eigenlijk besteedt hij nauwelijks aandacht aan haar. Maar dat hij nu net Amber moet kiezen, het mooiste en rijkste meisje van de klas dat alles al heeft! En nu, verdorie, ook Robert. Als ze - in zak en as- met haar handen in haar zakken wegloopt, voelt ze een papiertje..Een advertentie die ze uit het buurtkrantje had gescheurd, waarin een erfenisjager wordt gevraagd.


"Voor het bezorgen van de erfenis bij de erfgenaam of andersom. Voor dit rustige, ongevaarlijke, tovenaarsloze en goedbetaalde baantje, zoeken wij een stressbestendig persoon, een hardloper met een brede kijk op het leven. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een levensverzekering en gratis opmaak van een testament."


Dit is vast beter en spannender dan het vakken vullen waar ze zich iedere zaterdag mee bezig houdt. Dus ze solliciteert en gaat op weg naar de Naarbenedensteeg, waar Grimbartus, advocaat en haar nieuwe werkgever zich bevinden moet. Achter een deur bevindt zich een magische wereld: Sar-Amag.
En dat is de start van een avontuur, met tovenaars en anti-tovenaars, met goblins en draken en nog meer afschrikwekkende wezens. Wat zij niet weet, maar wat de anderen wel zien, is dat er een teken boven haar hangt. Het teken van Soltar, die de opdracht heeft haar te vermoorden...
De eerste aanslag, door een enorme slang, mislukt, omdat ze gered wordt door een vleermuis...
Een vleermuis? Ja, in de wereld waarin ze nu is, kan misschien niet alles, maar wel veel. De vleermuis kan zich transformeren tot man. Hij heet Techam, en hij zal haar verder terzijde staan. Net als Mateo, net als Techam een vampier.
Maura's opdracht is de erfgenaam te zoeken van Randarra, en die te kronen. Daarvoor moet ze eerst de kroon vinden. Om dan tot de ontdekking te komen dat zij niet toevallig de erfenisjager is geworden.


Hoe het allemaal in elkaar steekt moet je zelf maar lezen, en dat is echt geen straf.
Ieder hoofdstuk begint met een brief, e-mail of bericht uit de krant. Daarin wordt een achtergrondverhaal verteld, of soms wat verduidelijkt. Het verhaal spettert, door de directe taal, de spannende wendingen en de humor.
Net als Maura, hoewel die het allemaal zo leuk niet vindt, word je meegesleurd door de magische wereld. Alles wat haar overkomt is onvoorstelbaar, maar ze blijft steeds het onzekere pubermeisje, heel herkenbaar voor de lezer.


ISBN 9026130007, Ingenaaid, 176 pagina's Met illustraties Verschenen: maart 2007 de Fontein Jeugd (vanaf 12 jaar)

© Marjo, maart 2007

Voor meer informatie over Anne West, klik op de afbeelding van het boek.

Reageren? Klik hier!