jeugd 10-12 jaar

Alberto Melis

altDe magische eenhoorn
Deel 4 van `Duistere Dieren´
Alberto Melis


Hoofdrolspelers in eerdere boeken zijn broer en zus Valiant en Violet, en hun vriendin Shaila. En natuurlijk mogen zij ook in dit nieuwe avontuur de hoofdrol spelen. Al is het ‘Duistere Dier’ waar het om gaat het belangrijkst: dat is de eenhoorn.
Ver weg in Patagonië, in het Andesgebergte, ligt een verborgen vallei waar de eenhoorn zich verborgen houdt voor de mens. Dat moet hij wel, want er zijn kapers op de kust. Marmaduke Blackbar is er op gespitst alle duistere dieren te vangen en daarmee een dierentuin samen te stellen. Dan zal hij rijk worden! Zijn assistenten zijn allemaal vrouwen: ‘Raptor’ noemen ze zich. Een van hen, kapitein Luvinia is al druk bezig om een gids te vinden waarmee ze de vallei binnen kan.
Er zijn twee ingangen, horen de kinderen van de twee personen die hen leiden. Nou ja, personen, het zijn geesten, die op een geheime kamer op de zolder van het oude victoriaanse huis wonen, Lord Clarence en zijn butler Jeeves. Het zijn zeer aparte geesten: ze hebben de meest moderne apparatuur tot hun beschikking, waaronder zelfs een teleportatiemachine. Handig natuurlijk, daarmee brengen ze de kinderen naar Patagonië, om via de andere ingang de eenhoorn te redden. Maar de baas van Raptor heeft ontdekt dat de eenhoorn magische krachten heeft en is er nu nog meer op gebrand op het dier te vangen. Daarom worden ook de ouders van de kinderen naar het gebied gebracht, de kinderen zullen dit alleen niet aankunnen.
Ze komen inderdaad te laat... de eenhoorn is weg.
Kunnen ze hem nog redden? Kunnen ze - voor de vierde keer - Marmaduke Blackbar hinderen in hun snode plannen?


Een spannend avontuur, dat zich afspeelt in een onherbergzaam gevaarlijk landschap: gletsjers met ijsschotsen, grotten met scherpe stalactieten. Het gaat over vriendschap en liefde voor dieren. Er zijn magische elementen, en een beetje sciencefiction, maar wat overheerst is toch een spannend avontuur.
Het is geschreven is een vlotte stijl, met duidelijke bladspiegel. En dan zijn er de tekeningen, soms paginagroot met labeltjes erbij, zodat er aan duidelijkheid niets te wensen over blijft.
Voor degenen die de eerdere delen niet gelezen hebben, zijn er geen problemen. Wat je weten moet, wordt summier herhaald. En ik denk dat je die eerdere avonturen dan ook wil lezen!


ISBN  9789054617402| Hardcover | 255 pagina's | Baeckens Books | augustus 2011 Tekeningen van Iacopo Bruno
Leeftijd: 10-12 jaar

© Marjo, 12 oktober 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER