jeugd 10-12 jaar

Joost Heyink

http://www.joostheyink.nl

 

Loverboy & girl


Fanny heeft een zomerbaantje bij McBill, een klein fastfoodrestaurant. Na werktijd heeft ze afspraakjes met de knappe Jeff. Maar Fanny weet dat Jeff niet zo leuk en lief is als hij lijkt. Hij is een loverboy, een jongen die moet proberen meisjes in zijn macht te krijgen. Fanny's vriendin is namelijk slachtoffer geworden van een loverboy en Fanny wil dat iedereen weet hoe gevaarlijk die jongens zijn. Ze heeft al heel veel informatie verzameld over loverboy's en weet hoe ze te werk gaan maar ze wil ook kunnen vertellen hoe de jongens een meisje inpakken. In Jeff herkende ze een loverboy en ze heeft zich laten oppikken door hem. Wat ze niet verwacht had is dat Jeff écht heel aardig lijkt en heel lief voor haar is. Ze raakt toch onder de indruk van hem en moet zichzelf steeds voorhouden dat hij een gevaarlijke loverboy is.
Hij wil dat ze meegaat naar zijn kamer en dan spreekt ze zichzelf toe: Wacht even! Wat gebeurt hier? Ze ging weer zitten. Waarom wil ik mee met Jeff? Omdat hij lief is? Omdat hij er goed uitziet? Wat wil ik eigenlijk? Wie is hier de baas? Mijn buik of mijn hoofd? Dit gaat niet goed, dit gaat helemaal niet goed. Wakker worden!
Controle!


Fanny praat erover met Martin, een jongen die ze leuk vindt, en ook werkt bij McBill. Hij vindt dat ze een gevaarlijk bezig is en en wil dat ze stopt ermee. Maar Fanny wil nog een laatste afspraak met Jeff...


Het is een spannend boek. Heel duidelijk wordt uitgelegd hoe loverboy's te werk gaan en ook wat voor organisatie erachter zit en die is niet mis! Elke stap wordt zorgvuldig door hen bedacht. Is een meisje moeilijk te veroveren dan hebben ze weer een volgend plan klaarliggen, dat kan zijn een zielig verhaal ophangen, of cadeautjes geven enz. Weinig meisjes kunnen hier weerstand aan bieden. Het einde is als een thriller, erg spannend! Een goed verhaal, zeker een aanrader!


ISBN 9026997639 | Hardcover | 160 pagina's | Van Holkema & Warendorf | 2004
Leeftijd: 12+

© Dettie, augustus 2005

Reageren? Klik hier!

 

Zwarte engel


Net verschenen dit boek. En gezien eerdere ervaringen met deze schrijver vind ik het een vrij "tam" boek.
Het gaat over die verpleegster in een verzorgingshuis, die oude mensen een handje hielp bij het sterven. Waar gebeurd.


In het boek is Tom de kleinzoon van een bewoner in een verzorgingshuis. Opa is af en toe de weg kwijt, maar in zijn heldere momenten vertelt hij Tom over een aantal overlijdensgevallen van mensen die eigenlijk heel gezond waren en nog allerlei plannen hadden. Vreemd dus.
Tom gaat met Floor, een meisje van zijn leeftijd die een baantje heeft in dat huis op zoek en ze vinden wel heel veel overeenkomsten tussen de sterfgevallen. Dan ontdekken ze dat Toms opa op een lijstje staat, en dat hij de enige nog in leven zijnde bewoner is op dat lijstje...
Natuurlijk wil de leiding niet horen van ongeoorloofde praktijken, zij willen de goede naam van het huis niet op het spel zetten door een onderzoek te laten doen.


Het verhaal gaat eigenlijk precies zoals je verwacht. En als er weinig verrassends in een boek zit, is het ook niet echt spannend... jammer.
Mijn zoon vond er nog minder aan dan ik...

ISBN 9026998058 | Hardcover| 159 pagina's | Van Holkema & Warendorf | september 2004
Leeftijd: vanaf 12 jaar

© Marjo, maart 2005

Lees de reacties, klik hier!