jeugd 10-12 jaar

David Patneaude

Gemiste beelden
David Patneaude


Chris, dertien jaar oud, en zijn ouders worden door hun psychiater naar hun zomerhuis gestuurd om af te rekenen met de geesten uit het verleden. Drie maanden terug reden ze die weg ook, maar toen zat zijn zusje Molly ook bij hen in de auto. Nu zijn er nog maar vaag de afdrukken te zien van  haar kinderstoeltje. Toen veranderde een zonnige lome vakantiedag in een nachtmerrie: Molly verdween.
Chris was een stukje wandelen en had zijn zusje niet mee willen nemen. Hun vader zou op haar letten maar hij was in slaap gesukkeld. Hun moeder sliep ook, wetend dat Mike moeite had zijn ogen open te houden als ze op strand waren, maar zelf ook te moe. Als ze gaan zoeken, vinden ze het kleurboek van Molly aan de kant van het water. Veel mensen helpen hen bij het zoeken en dreggen, maar Molly wordt niet gevonden. Ze is vast al ver afgedreven.
Het gezin heeft geprobeerd een nieuwe weg te vinden. Chris had zijn school, en zijn vriend Pat. Zijn ouders hadden natuurlijk hun werk, maar toch hadden ze er professionele hulp bij gehaald. En die stuurt hen nu terug naar de rampplek om hun schuldgevoelens onder ogen te zien. Weer thuis is er ook nog de video, met opnames die ze gemaakt hebben op die dag. Nog nooit hadden ze de band bekeken. En nu ze dat doen, ziet Chris iets vreemds: de ijscobus van Bud en Glover stond achter de bosjes, maar liet niet het deuntje horen waarmee ze klanten lokten voor hun ijsjes. En bij navraag blijkt dat het echtpaar niet heeft meegedaan aan de zoektocht.
Chris neemt de volgende dag de bus naar het dorp waar hun vakantiehuis staat, zonder iets tegen zijn ouders te zeggen. En ook al zijn ze boos op hem als hij terugkomt, wat hij ontdekt heeft brengt hem ertoe om samen met Pat opnieuw een reis te ondernemen, dit keer zelfs met het  vliegtuig. Zelfs al is het verhaal wat ongeloofwaardig, het is zeer spannend geschreven. Je wilt doorlezen, wat zullen de jongens ontdekken?  Is Molly verdronken? Of leeft ze nog? Prima vakantielectuur, alleen heb je het snel uit omdat je het niet weg legt.


ISBN 90 6249 337 8  Hardcover 150 pagina's | Sjaloom | oktober 1999
'someone was watching' Vertaal door B A van der Plassche Vanaf 12 jaar

© Marjo, juni 2010

Lees de reacties op het forum, klik HIER