jeugd 10-12 jaar

Sandra Glover

De nergensjongen

Mandy is een jaar of vijftien. Haar ouders nemen al heel lang pleegkinderen in huis. Soms voor een paar dagen, maar soms voor langer. Soms leuke baby’s, soms kinderen die aan haar spullen zitten. En steeds moet Mandy afscheid nemen, en ze is het beu. Nadat ook Rose, een meisje van zes, weer weggegaan is, omdat haar oma wel voor haar zou zorgen, heeft ze haar moeder met klem gevraagd geen nieuwe kinderen meer op te nemen. En dan staat Sue, de maatschappelijk werkster, op een avond weer in de huiskamer. Mandy is eigenlijk al naar bed, maar ze probeert af te luisteren. Want haar ouders zullen er toch niet wéér aan beginnen?
Maar Sue dringt aan, en voor ze het weten is die vreemde stille jongen, die helemaal in het zwart gekleed is, handschoenen aanheeft en die vreemde sieraden draagt, de nieuwe bewoner op de logeerkamer.
En dan begint een vreemd avontuur. De jongen, die nergens vandaan komt, lijkt eerst wel autistisch: hij praat niet, en begrijpt niets. Maar dat verandert razendsnel, zo snel, dat het gewoon onmogelijk is. Wie is die jongen?
Ik ken enkele jeugdthrillers van Sandra Glover, die me erg bevallen, maar dit boek is totaal anders. Hoe moet je het noemen? Een science-fictionsprookje?
Het is science-fiction, maar zo levendig beschreven dat je zou willen dat het echt was. Een feel-goodverhaal, hapt lekker weg.
(Ik begin toch een fan te worden van deze schrijfster. Haar boeken zijn heel leuk!)


Hardcover 107 pagina's | Uitgeverij Clavis | mei 1999 | ISBN: 9789068226362 | 12 jaar en ouder.
Vertaald door Frieda Dalemans

© Marjo, maart 2009

Lees de reacties op het forum, klik HIER