jeugd 10-12 jaar

Dirk Bracke

boeken 10Zij en haar


Eve is een meisje van vijftien, en gaat door het leven als de meeste meisjes van vijftien: ze gaat naar school, ze doet aan sport en haar seksuele gevoelens ontluiken.
Ze is nog erg bezig met het ongeluk van een paar jaar eerder waarbij haar beste vriendin omkwam; eigenlijk vraagt ze zich af hoe het komt dat zij nog dagelijks aan Margaux denkt, terwijl de mensen om haar heen haar al vergeten lijken te zijn.
Omdat een van haar vriendinnen zegt dat Tibo verliefd op haar is, besteedt ze meer aandacht aan hem. Ze krijgen verkering, vrijen ook, maar eigenlijk vindt Eve er niet veel aan. Ze laat het maar eventjes zo, en intussen krijgt ze steeds meer aandacht voor Céline, een meisje uit een hogere klas.
Céline heeft ook belangstelling voor Eve, die in verwarring raakt.
Haar belangstelling voor Margaux, en voor Céline, die doorwerkt in haar seksuele fantasieëen, en haar desinteresse voor Tibo of andere jongens.
Is ze lesbisch?
Dat is dan wel moeilijk: hoe reageert de omgeving erop? En ze wil graag kinderen, hoe moet dat dan?


Het verhaal zelf vind ik niet zo goed. Natuurlijk is het onderwerp er een die jonge mensen aan kan spreken (mij niet) en dan is het wel belangrijk dat er boeken zijn die dit openlijk bespreken, maar het verhaal kabbelt maar door, doet erg prietepraterig aan.
Aan het eind is er een nawoord van de Vlaamse vereniging voor andersgeaarde kinderen, met adressen en telefoonnummers. Tja, natuurlijk is dat goed, maar het ligt er wel dik bovenop.


ISBN 9059081234 Uitgever: Davidsfonds/infodok Jaar: 2004 Blz: 192 Doelgroep: 12 jaar

© Marjo

Lees de reacties op het forum, klik hier!