jeugd 10-12 jaar

Marcel van Driel

Zie ook de Leestafelrecensies over de boeken van Marcel van Driel in de categorie jeugd 6-9 jaar.

 

altMeesterspion
Marcel van Driel


De ouders van Tim hebben besloten een hotel aan de kust op te knappen om er een goed lopend hotel van te maken. Ze hebben Tim en zijn jongere zusje niets gevraagd, die zijn niet alleen mee moeten verhuizen naar een dorp, maar moesten ook naar een nieuwe school.


Dat verloopt niet zo best voor Tim, en dat ligt eigenlijk aan die rare  juf, die er zonder iets te vragen van uit gaat dat hij het maar niks vindt in het nieuwe dorp en op de nieuwe school. En zo begint Meesterspion meteen met een spannende achtervolging. Tim wordt achternagezeten door drie pestkoppen uit de klas. Tim heeft een klein beetje voorsprong, omdat hij goed overweg kan met zijn skateboard, maar de jongens dreigen hem in te halen. Hij probeert zich te verstoppen achter de ijskelder, op het terrein van het hotel waar zijn ouders bezig zijn.


Maar wat er dan gebeurt, verbijstert hem volledig: de muur waar hij tegen aan leunt, begint te draaien, en hij tuimelt een verborgen ruimte in. Terwijl zijn ogen wennen aan het pikkedonker schuifelt Tim door  spinnenwebben. Hij ziet lampjes opflikkeren, en hoort bliepjes. Als hij struikelt blijkt zet hij blijkbaar iets in werking: verderop gaat een doodskist open. Een vampier?
Tim kan nergens heen en ziet een jonge man, met ouderwetse kleren aan, uit de kist kruipen. De man begint te vragen naar ene Lexie, en heeft het over verraad. En hij rent zomaar naar buiten!


Blijkbaar is er nog meer in gang gezet, want op kantoor van de Nederlandse Geheime Dienst is een medewerkster gealarmeerd. Zij ziet haar kans schoon: zij wil veldwerk doen! Maar de directeur vindt dat een vrouw achter haar bureau moet blijven. Hij is heel ouderwets... Durft Karin tegen hem in te gaan?


Dan is er natuurlijk het thuisfront: Eefje, het jonge zusje, is erg nieuwsgierig, en bespioneert Tim. Maar het is Tim die meesterspion wil worden, al had hij nooit kunnen denken dat hij Simon zou ontmoeten, en zelfs zou inbreken bij de Geheime Dienst!


En die drie vervelende jongens zijn er ook nog. Een reuzespannend avontuur, met wel wendingen die onmogelijk zijn, maar binnen dit leuk verzonnen verhaal is dat helemaal geen probleem. Een heerlijk verhaal!


‘Eigenlijk is Simon Batman, dacht hij, terwijl hij de auto instapte. De ijskelder is de spionnengrot, dit is de Simonmobiel, en ik ben Robin.’


Dit boek is een verboeking: het is gebaseerd op de gelijknamige bioscoopfilm.


ISBN 9789000351534 | Paperback | 160 pagina's | Uitgeverij Van Goor| september 2016
Leeftijd vanaf 10 jaar

© Marjo, 7 oktober 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER