jeugd 10-12 jaar

Ingelin Angerborn

altDe klunzenclub
Ingelin Angerborn

Dat kan je wel eens hebben: op een dag gaat alles fout. Maar voor de drie kinderen, Viking, Vilma en Viktor is het de aanleiding om een club op te richten, een club waar we vast meer over zullen horen. In dit boek staat eigenlijk alleen maar hoe het allemaal gebeurde.
Op school wordt een oriëntatietocht gedaan. Viking, de ik-verteller, is dolblij als hij samen met Selmet mag lopen. Zo blij dat hij enkele onbesuisde bewegingen maakt, en Selmet zoals zij dat interpreteert ‘een klap op haar hoofd’  geeft. Als hij ook nog haar bril kapottrapt, - per ongeluk hoor! - is het gedaan. In plaats van Selmet gaat Viktor mee. Maar die is net zo’n kluns als Viking:


‘Hoe is dat gebeurd?’ mompelde ik en ik vroeg me af hoe hard hij eigenlijk tegen die boom was geknald.
‘Ai, ai, ai, mijn voet!’ steunde Viktor en hij bracht zijn hand naar zijn hoofd.’


Later, als ze de weg compleet kwijt zijn geraakt, en ze samen hebben staan ruziën over de kaart, die ze al doende in stukjes hebben gescheurd, komt Vilma er aan. Ook zij is verdwaald... Maar gelukkig heeft zij wel een oplossing die goed uitwerkt. En zij komt op het idee om de club op te richten.
We zullen verdere avonturen in andere boeken moeten afwachten om te weten of Vilma echt de slimste is van het stel.
Ze zullen vast nog leuke, misschien wel spannende avonturen beleven!
Het is een boekje dat voor de niet al te grage lezer heel geschikt is: kort, veel tekeningen in zwart-wit, ruime bladspiegel, duidelijke indeling en vooral veel humor!


ISBN 9789020996487| hardcover | 63 pagina's | Lannoo | juni 2011
Vertaald uit het Zweeds door Reina Ollivier Geïllustreerd door Heleen Brulot
Leeftijd 10+

© Marjo 9 september 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER