jeugd 10-12 jaar

David Mulder

http://www.davidmulder.info

 
jeugd 10Aartsrivalen


Dennis (13) is helemaal gek van voetballen en speelt bij de Zwaluwen. Dit jaar mag hij in C1 spelen, een team hoger dan vorig jaar. Te gek vindt hij dat maar... vanaf de eerste training gaat het niet lekker. De andere jongens van het team zijn niet echt leuk tegen Teentje, de bijnaam van Dennis omdat hij één teen mist, hij is de jongste en de kleinste en kan nog goed leren ook. De bal wordt niet naar hem gespeeld en vooral Mike zit hem constant dwars. Zo erg dwars dat Dennis tijdens een heel belangrijke wedstrijd alles verkeerd doet. Daardoor komt hij niet in de selectie voor het regioteam. Dennis baalt enorm. Van hem hoeft dat hele C1 niet meer. Hij stopt ermee... Dennis voelt zich helemaal niet lekker bij dit alles. Hij voetbalt dan maar in zijn eentje maar echt leuk is dat niet.
Loïs het meisje waar hij al een hele tijd verliefd op is vindt hem maar een slappeling. Pas als hij weer gaat voetballen wil ze wel verkering met hem. Tot zijn grote ellende ziet hij haar steeds vaker samen met zijn beste vriend Bjorn.
Hij besluit dan bij Onyx, de grote concurrent van zijn oude voetbalclub, te gaan spelen. Dat is wel even wennen. Zij spelen veel harder een heel ander soort voetbal, het lijkt af en toe wel een show vindt Dennis. Maar hij laat zich niet kennen en traint en traint... Loïs krijgt weer belangstelling voor hem. En dan moet hij tegen zijn oude club spelen... en zowel Zwaluwen als Onyx kunnen nog kampioen worden! En bij Zwaluwen speelt Mike! Zijn aartsrivaal. Het wordt een bloedspannende wedstrijd. Hoe zal het aflopen voor Dennis?


Het verhaal leest lekker weg, vooral voor aankomende voetballers lijkt het me een heerlijk verhaal. Het verhaal had wel ietsje meer vaart kunnen hebben, er wordt veel verteld over bepaalde technieken, dat vond ik wat minder. Voor jongeren die voetbalgek zijn is dit waarschijnlijk wél prettig om te lezen. Voor mij is het leuk dat je leest hoe belangrijk voetbal kan zijn voor jongeren en wat er allemaal bij komt kijken en wat ze er allemaal voor over hebben om een goede voetballer te worden.


Uitgever de Fontein Jeugd mei 2008 ISBN 9789026123993 ISBN10 902612399X Bindwijze Harde kaft 110 pagina's, 10-12 jaar

© Dettie, mei 2008

Reageren? Klik hier!