jeugd 10-12 jaar

Stacy Gregg

http://stacygregg.ponymadbooklovers.co.uk/

 

altMystic en de tocht in het maanlicht
Stacy Gregg


Op het eerste gezicht lijkt dit boek een gezapig verhaaltje over een meisje en haar geliefde pony. Ze verzorgt hem, ze traint hem, ze rijdt wedstrijden en heeft alleen maar vriendinnen die ook een pony hebben.
Er is vrijwel geen pagina te vinden of er wordt een pony - of iets wat er mee te maken heeft - genoemd.
Voor jonge meisjes die dol zijn op paarden, is dit dus zeker een prima boek, maar kunnen ook kinderen die minder op een paard gericht zijn hier plezier aan beleven?
Het antwoord is een overtuigend ja!


Het dertienjarige meisje, Issie - kort voor Isadora - en haar pony Mystic krijgen een ongeluk, met fatale afloop. Issie heeft geen zin meer in paardrijden, en haar moeder vindt ook dat ze maar niet meer moet rijden. Veel te gevaarlijk. Maar op een dag wordt ze benaderd door haar oud-trainer, die vraagt of ze een paard onder haar hoede wil nemen. Het dier is mishandeld en heeft alle vertrouwen in de mens verloren.
Ze zegt ja, zonder een idee te hebben wat voor gevolgen dit zou hebben. Haar boze moeder is daar het minste van!
En Mystic? Zijn rol is niet uitgespeeld, getuige het mystieke (de naam!) aspect van het verhaal. Issie droomt over haar oude vriend. Maar zijn het wel dromen?
Na het gezapige begin wordt het verhaal dus een spannend en meeslepend verhaal, dat volwassenen zal doen denken aan  ‘De paardenfluisteraar’. Maar kinderen kennen dat verhaal waarschijnlijk niet, en dus is het een prima thema.
Het boek is onderdeel van de ‘Pony Club Geheimen’, er komen nog meer verhalen over Mystic. En Issie waarschijnlijk.
Prettig leesbaar, lekkere dialogen, en strakke typetjes wat de personages betreft.
En ja, veel over paarden natuurlijk.


Van de schrijfster Stacy Gregg - zelf fanatiek paardenfan - zijn zo’n dertien boeken in deze serie verschenen in Engeland, er zijn er tot nu toe twee vertaald.


ISBN 9789022329696|Paperback |164 pagina's |uitgeverij Manteau Jeugd |februari 2014
Vertaald door Emmy Middelbeek Leeftijd vanaf 10 jaar

© Marjo, 9 maart 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER