jeugd 10-12 jaar

Simone Arts

alt

Sterren!
Simone Arts


Dromen zijn niet altijd bedrog, maar je moet er wel wat voor doen.
Dat ondervindt Sterre als de voorbereidingen voor  de musical van groep 8 in gang gezet worden. Zij is een dochter van theatermensen. Haar ouders hebben een klein maar goedlopend theater, en vooral haar moeder verwacht veel van haar. Ze heet niet voor niets Sterre Julie, naar Julie Andrews.
Maar Sterre is bloedzenuwachtig en heeft plankenkoorts. En ze weet dat haar beste vriendin Doreen veel beter kan zingen, en bovendien kan acteren en dansen!  Doreen kan ook veel beter leren, ze had de hoogste Citoscore, terwijl  Sterre ‘maar’ Havoadvies kreeg.
Haar ouders hebben het zo druk met het komende optreden van Jade, een tienerster, dat ze  helemaal niet in de gaten hebben dat Sterre faalangst heeft. Sterre denkt: als ze zo graag willen denken dat zij wel de hoofdrol heeft gekregen, dan laat ze het maar zo.
Maar ja, zoiets werkt natuurlijk niet en ze maakt het nog erger door de ene leugen op de andere te stapelen.
En dan is er nog Marit, die zo graag ook bevriend wil zijn met Doreen en denkt dat te bereiken door een wig te drijven tussen de twee hartsvriendinnen.
En, jawel, het is een boek voor beginnende pubers: de liefde komt in het spel in de persoon van Jim, die toevallig ook heeft last van faalangst.
Er is een klein opgeheven vingertje:  Jaloezie en faalangst, je kunt er mee leren omgaan.
Het is geen bijzonder verhaal, maar het is wel heel leuk en realistisch verteld. Bover de hoofdstukken staan leuke tekeningetjes, en er zijn leuke groene stukjes tekst, een extra humorelement. Dan 'praten' de posters in het theater met Sterre.


'Ludduvuddu heet zoiets, ' zei de ballerina die de stervende zwaan speelde op een poster rechts van het midden.
'Welnee! Het was gewoon een er-gee-en-bee,' vond een goochelaar. De papieren artiesten keken hem vragend aan.
'Een regenbui!'
Alle posters schaterden het uit in stilte'


Het boek is een sprookje met een flitsend showbusinessthema, een droom die uitkomt, een feelgoodromannetje voor jonge meiden.


ISBN 9789025111762 | hardcover [126 pagina's | Holland B.V. | april 2012
Leeftijd vanaf 10 jaar
De leuke fleurige tekeningen zijn van Ingeborg Vriends van der Steijn

© Marjo, 25 mei 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER