jeugd 10-12 jaar

Vlammen
Deel 2 uit de trilogie 'De Hongerspelen'
Suzanne Collins


Na hun deelname en overwinning  in de hongerspelen denken Katniss en Peeta dat zij en hun familie nu veilig zijn. Niets is echter minder waar. Zij, maar vooral Katniss, worden gezien als de aanstichters van de onrusten in de verschillende districten van Panem. President Snow dreigt  ermee dat er “iets” zou kunnen gebeuren met familie en vrienden van Katniss als ze de opstanden niet in de kiem gesmoord krijgt.
Na hun “overwinningsronde langs de districten staat de kwartskwelling op het programma. Bij deze spelen moet van elk district een man en een vrouw die ooit de hongerspelen won terug naar het de Arena. Zo ook Katniss en Peeta. Deze keer willen ze geen bondgenoten. Katniss wil enkel Peeta beschermen en hij haar.
Maar deze spelen krijgen een wending waar Katniss geen rekening mee gehouden heeft.


Net als het eerste deel van de trilogie leest het razendsnel, soms is er een stuk dat ietsje langdradig lijkt maar echt wel nodig is als aanloop naar het volgende superspannend stuk. Dit boek eindigt ook met een enorme cliffhanger waardoor je deel 3 onmiddellijk wilt gaan lezen.
Heel dikwijls haalt deel 2 al niet meer het niveau van het eerste deel maar hier gaat deel 2 nog een stukje verder.


ISBN 9789047520184 Paperback 351 pagina's | Unieboek | Het Spectrum | midprice | juli 2011
Vertaald door Maria Postema Leeftijd 12+


Spotgaai

Deel 3 uit de trilogie 'De Hongerspelen'
Suzanne Collins


Na de kwartskwelling komt Katniss bij bewustzijn en heeft er geen idee van waar ze is. Een beetje met een keer komt ze te weten dat ze in district 13 is, dat de meeste spelers die meededen in de Arena samenspanden in een complot tegen het Capitool, dat district 12 met de grond gelijk gemaakt werd door het Capitool, dat daarbij heel veel mensen omkwamen maar dat Gale nog leeft, dat Peeta gevangengenomen is, dat er zowat in alle districten opstanden uitgebroken zijn en dat zij gezien wordt als het symbool van de opstand, nl de Spotgaai.
Eerst wil ze daar niets van horen maar ze sluit zich wel aan bij de rebellen uit haatgevoelens tegenover President Snow.
Samen met de andere districten rukken ze beetje met een keer op naar het Capitool. Bedoeling is President Snow te vermoorden en het Capitool in te nemen. Maar weer is niet alles wat het lijkt.
Ook dit boek heb ik ademloos en in 1 trek uitgelezen. Het is zo spannend dat je het niet kunt wegleggen en als je dat wel even doet je in je hoofd doorgaat met denken over de gebeurtenissen en zo nieuwsgierig bent naar het vervolg dat je gewoon onmiddellijk verder moet lezen.
Dit is voor mij een van de eerste trilogieen die ik van deel 1 tot deel 3 helemaal spannend vind. Alle 3 de delen hebben een zelfde niveau en lezen heel vlot.
Ik heb van deze trilogie echt genoten.


ISBN 9789000303120 Paperback 416 pagina's | Van Goor | oktober 2011
Vertaald door Maria Postema Leeftijd 12+

© Inge, 12 september 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER