jeugd 10-12 jaar

I Love Liv: Write this book
Marlies Slegers


Het nieuwste boek van I love Liv is uit. Dit keer niet een boek vol sms-jes, blogs en dagboekverhalen, maar vooral veel lege pagina’s. Hoofdpersoon Liv is namelijk dol op schrijven en weet dat het heel erg leuk is, maar ook best lastig kan zijn om dingen op papier te zetten. Daarom dit boekje!
Het staat boordevol met praktische tips voor iedereen die er over droomt om eens een boek te schrijven. Het maakt daarbij niet uit of je de boeken van I love Liv wel of niet kent. Het draait hier allemaal om jouw boek!


De tips worden op een vlotte en duidelijke manier verteld en het boekje is voorzien van leuke tekeningen. Het heeft een wat speels uiterlijk, waardoor het aantrekkelijk is om het boekje door te bladeren. Wanneer je het boekje inkijkt, start je eigenlijk ook automatisch met lezen. De speelse uitstraling kom je ook in de opdrachten tegen. Zo wordt er uitgelegd dat je een boek schrijft aan de hand van een rode draad. Bij de pagina waar jij je rode draad van het verhaal kwijt kunt, zie je bovenaan de bladzijde een tekening van een draadje dat met plakband is vastgeplakt. Met daarbij de opdracht om op die plek je eigen rode draad vast te plakken. Erg grappig gevonden en wanneer je zorgt dat het draadje uit het boek steekt, kun je ook altijd de rode draad eenvoudig terugvinden.


De grote vraag blijft natuurlijk: zijn de tips nuttig en kun je er als schrijver in spé wat mee? Daar kan ik volmondig “ja” op zeggen. Er staan voldoende nuttige tips in en ook wordt duidelijk gemaakt waar je rekening mee moet houden. Denk vooral niet dat na het schrijven van de tekst dat je dan klaar bent. Niet voor niets wordt er gesproken van “schrijven is schrappen.” Maar wat leuk en trots zul je zijn als je straks een mooi verhaal op papier hebt weten te zetten!


Na alle tips, de rode draad en zelfs het maken van je eigen omslag (pagina’s die je ook daadwerkelijk op de voor- en achterzijde kunt plakken) zijn er veel bladzijden voorzien van lijntjes om lekker te gaan schrijven. Het boekje heeft een compact formaat, waardoor het handzaam is om mee te nemen. Een schrijver krijgt op de gekste momenten inspiratie en dan is het praktisch dat je direct dingen kunt opschrijven. Leuk extra detail is dat helemaal achterin het boek er nog ruimte is voor recensies. Je hoeft er geen gebruik van te maken natuurlijk; je kan er voor kiezen de enige te zijn die ooit je boek leest. Maar als je het aandurft en wel nieuwsgierig bent wat anderen van je werk zeggen kun je ze het boek laten lezen, waarna ze hun beoordeling kunnen plaatsen in het boek. Zo kun je het geschreven verhaal verbeteren als je wilt of de tips die de recesenten aan je geven meenemen naar het volgende verhaal dat je gaat schrijven.
Voor iedereen die met de droom rondloopt om ooit eens een boek te schrijven de ideale start om daar met dit boek mee te beginnen!


ISBN 9789048818020 Paperback 128 pagina's Uitgeverij Moon  juni 2013
Leeftijd 10+

© IreneK, 7 juli 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER