jeugd 6-9 jaar

Marc-Uwe Kling

https://marcuwekling.de/en

https://www.astridhenn.de

 

De dag dat oma het internet kapotmaakte
illustraties: Astrid Henn
tekst: Marc-Uwe Kling


Het is vakantie en daarom zijn opa en oma er. 'Om op te passen, zeiden papa en mama. Ze zijn alleen vergeten te zeggen wie er op wie moet passen.'
Daarom past de kleine Tiffany op oma. 'Voor de zekerheid. Want je weet maar nooit.'


Iedereen weet dat oudere mensen soms moeite hebben met internet. Maar ach, wat kan er nu helemaal misgaan. Toch krijgt oma het voor elkaar ... klik, klik, hoort Tiffany, klik, klik en weer klik, klik. Oma zit achter de computer en oma klikt weer en weer en weer... maar de computer doet het niet.
Het internet is stuk, zegt oma.
Tiffany weet niet zo goed wat internet is, maar haar broer Max, die in de kamer een spel speelt met een vriend via de telefoon, legt het haar uit... totdat hij zelf iets ontdekt... Internet doet het niet!
En ook Lisa komt uit haar kamer, ze kan niet naar muziek luisteren, want... juist ja, internet is stuk.


Even later komt opa ook naar beneden en papa en mama komen vroeg thuis, ze kunnen niet werken, en zelfs de pizzabezorger stapt naar binnen want zijn navigatie doet het niet... Ze eten de pizza's maar op en doen spelletjes, gaan dansen, verzinnen verhalen, zee luisteren muziek via een oude radio van opa etc.. En via die radio horen ze ook dat de hele wereld plat ligt. Niemand heeft internet!
'Mijn schuld', zegt oma steeds ondanks dat iedereen zegt dat het niet kan dat oma het internet stuk heeft gemaakt. Maar is dat wel zo?


Grappig verhaaltje dat laat zien hoe erg we gewend zijn aan internet. Iedereen leeft in zijn eigen internetcoconnetje, pas als het stuk is, ontdekken de mensen elkaar weer en doen ze weer samen dingen. Oma en Tiffany vinden het eigenlijk wel leuk... misschien dat een volgende keer oma eventueel weer???

Bij het verhaal staan humoristische, kleurige afbeeldingen van Astrid Henn.


ISBN 9789051167771 | hardcover | 62 pagina's | De Vier Windstreken | maart 2020
Leeftijd 6+

© Dettie, 26 maart 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER