jeugd 6-9 jaar

Sébastien Perez & Benjamin Lacombe

http://www.sebastienperez.com

http://www.benjaminlacombe.com

 

Superhelden lusten geen spruitjes
illustraties: Benjamin Lacombe
tekst: Sébastien Perez


Fosfo ontdekte rond zijn twaalfde jaar dat hij ánders was. Dat vond hij zo akelig dat hij een dagboek begon bij te houden en daardoor leerde hij zichzelf kennen. Hij ontdekte dat hij een superheld was! En nu heeft hij dit boek geschreven, om alle jonge Superhelden op weg te helpen...


"Experimenteer, oefen vecht! En vooral, vergeet capes en dat soort onzin. Een echte Superheld herken je aan zijn masker en aan zijn grote afkeer voor spruitjes!"


Wat volgt is bijna een handboek voor Superhelden. Je kunt lezen én zien waaraan je een Superheld kunt herkennen, zelfs dieren kunnen Superhelden zijn! En wist je dat er een Superheldenwet bestaat en dat Superhelden ieder een eigen specialiteit en superkracht hebben?
Je kunt dankzij allemaal vragen testen of jij misschien ook een Superheld bent en welke superkrachten jij hebt.
En wat dragen Superhelden eigenlijk? Veel Superhelden hebben namelijk een heel eigen stijl in kleding. Je hebt de chique stijl, de barokstijl, de verruimende stijl en nog veel meer. Ook dat is allemaal in dit boek te zien en te lezen. Er wordt ook gewaarschuwd dat een fout kostuum vreselijk gevolgen kan hebben...

Er zijn natuurlijk ook Superschurken, die zijn per definitie een anti-Superheld, vertelt Fosfo ons. Hoewel deze schurken moeilijk te herkennen zijn geeft Fosfo ons toch een paar kenmerken waardoor we ze hopelijk op tijd kunnen ontmaskeren.

Fosfo heeft verder allerlei artikelen voor ons verzameld over beroemde Superhelden in actie zoals over Nara die de gedaante van een witte leeuw aannam als hij iemand moest helpen. Of over Sun Wukong, de onbedwingbare superheld die soms een wolk als paard gebruikt. En dan hebben we nog Ashtanga die yoga-oefeningen gebruikt als opwekker van haar superkrachten en zo staan er veel meer mooie actieverhalen over allerlei Superhelden in dit boek.
Tussendoor lezen we fragmenten uit Fosfo's dagboek en de zes stappen die je moet nemen om zelf een superheld te worden. maar het allerleukste is dat we een 3D reis kunnen maken met Fosfo, zo zien we hoe hij door de lucht vliegt tussen wolkenkrabbers door om mensen te helpen. (De 3D bril zit achterin het boek.)
En waarom Superhelden absoluut geen spruitjes eten moe je zelf maar lezen...


Wie een beetje de illustraties van Benjamin Lacombe kent weet dat het niet anders kan zijn dan dat ook dit boek voorzien is van de meest mooie afbeeldingen. Achterop het boek staat te lezen: "Aquarel, waterverf, olie, inkt, gravure, collage: met talloze stripverhalen en popart leegt Benjamin Lacombe zich helemaal uit in dit thema." beter had ik het niet kunnen zeggen.


Opnieuw een heel bijzonder boek van dit duo dat eerder al samen o.a. het prachtige boek De tuin van de feeën produceerde.


ISBN 9789044826302 | Hardcover | 91 pagina's | Uitgeverij Clavis | augustus 2015
Formaat: 27,7 x 20,2 cm | Vertaling: Clavis Uitgeverij | Leeftijd 8+

© Dettie, 13 september 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER