jeugd 6-9 jaar

Ella Gray

altNarissa's spannende test
Uit de serie: de zeepaardjesschool
Ella Gray


Een nieuwe serie voor kinderen die het lezen pas ontdekt hebben. De zeepaardjesschool is een school waar zeenimfen leren hoe ze zeeruiter moeten worden. Om te beginnen moeten de nimfen kunnen samenwerken met tamme zeepaardjes.
Je mag niet zomaar op zo'n zeepaard rijden: eigenlijk alleen als je zeeruiter bent!
Daar worden ze speciaal voor getemd en dan lijken ze zelf een match te zoeken met een van de leerlingen van de zeepaardjesschool. Die nauwe samenwerking is nodig om zeewezens in nood te redden, om verborgen gevaren te trotseren, kortom om de leefwereld veilig te houden.


Narissa’s droom is om zeeruiter te worden. En het is niet meer dan logisch dat ze mee gaat doen aan de toelatingstest. Die staat open voor iedereen, maar er wordt al meteen gewaarschuwd: van de vele aanmeldingen zullen er maar vier aan de school kunnen blijven. Spannend!
Narissa is een lieve zeenimf, sociaal en slim. Een van de andere kandidaten is Tempestua. De naam geeft al een aanwijzing: dit is geen aardige zeenimf! En dat wordt al snel duidelijk als ze Narissa afsnauwt en zoveel mogelijk dwars zit. Ook maken we kennis met Coral, Kelp en Finn.


Er worden diverse tests gedaan: ze moeten laten zien hoe ze met de zeepaardjes omgaan. Rijden op zo’n dier is nog niet zo makkelijk. Zeker niet als je aan een dolfijn gewend bent! Er moeten schelpen geraapt worden van de bodem, terwijl je op je paardje zit. Dat valt niet mee! Een andere test is racen over een gevaarlijk klifgebied: degenen die het eerst aankomen zijn degenen die op de school mogen blijven. Zal het Narissa lukken om haar droom waar te maken?


Een lief verhaaltje, met een vleugje spanning, en er komt zelfs een greintje romantiek om de hoek kijken.
Het boek is mooi uitgevoerd: het heeft een mooie stevige omslag, met een mooie tekening. Dit soort illustraties zien we binnen in het boek terug als verfraaiing. Dat werkt goed. Ook de duidelijke bladspiegel en het grotere lettertype zullen er voor zorgen dat kinderen dit boek makkelijk kunnen  lezen. Maar het is vooral het leuke verhaal dat lokt. Er komt meer - het is een serie tenslotte - en dat zullen kinderen graag tegemoet zien.


ISBN 9789020674538 | hardcover | 128 pagina's | Uitgeverij Kluitman | mei 2015
Vertaald door Suzanne Buis Illustraties door Tina Frankenstein-Börlin Leeftijd vanaf 7 jaar

© Marjo, 6 juni 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER