jeugd 6-9 jaar

Beth Garrod & Jess Hitchman

https://www.bethhgarrod.com

www.chrisdanger.com

 

De Opblaasbende
Bijna lek!
Spetterende graphic novel over opblaasfiguren
Illustraties: Chris Danger
Tekst:
Beth Garrod & Jess Hitchman


Als je deze zomer niet zo veel zin hebt om lappen tekst te lezen en je bovendien in zomerse sferen verkeert, dan is dit boek perfect! (Als je gewoon zin hebt om te lachen mag het ook op andere momenten gelezen worden natuurlijk)
Je zal er alleen maar vrolijk van worden, want het is een dolle boel daar bij de Opblaasbende!
Wat voor bende dat is? 


Ze stellen zich even voor, de ‘personages’: het zijn opblaasfiguren: twee luchtbedden, de prikkelbare Cactus en de nuchtere Lynn; een zwemband, Donut geheten, die zacht en suikerzoet is; een strandbal, levendig natuurlijk: Watermeloen heet-ie; en een zitdrijver, knalroze, want dat is Flamingo. Het avontuur dat ze gaan beleven heeft te maken met de opening van een nieuw golfslagbad. Daar willen ze bij zijn natuurlijk. Maar ze zijn niet genodigd, en ze weten dat er twee vijanden rondlopen: de katten Krabber en Klauwer.
Als ze daar eenmaal binnen zijn – ze weten zeker dat het gaat lukken, maar hoe dan? – wil Flamingo meteen de kans grijpen om beroemd te worden. Een klein probleempje is er wel...
Die katten? Ja, die ook. Maar Flamingo heeft een fobie…


Dit is een graphic novel, een getekend verhaal dus. Er zit wel een verhaallijn in, dat over het golfslagbad, maar er wordt regelmatig over andere dingen verteld, eh, getekend. Dat is soms wel verwarrend, vooral in het begin. Ook zijn er de (woord)grapjes tussendoor, die niet altijd met het verhaal te maken hebben.
Het maakt niet uit: laat alles gewoon over je heen komen, dan volgt de logica vanzelf!
Doldwaze avonturen van een stel opblaasfiguren, hoe verzin je het!


De karakters - als je daarvan wil spreken - zijn consequent, en er zit een spanningsboog in het verhaal. Vriendschap speelt een grote rol.
Het enige nadeel is dat de letters in een nogal klein lettertype staan. Het boek is bedoeld voor jonge kinderen is, en dan zou het makkelijker zijn als ook de typografie meer aangepast is. Maar de tekeningen zijn grappig, en spreken vaak voor zich.
Een lekker zomerboek!


ISBN 9789493236349 | Hardcover | 128 pagina's | Uitgeverij Witte Leeuw | juni 2022
Vertaald uit het Engels door Marjolein Algera | Leeftijd vanaf 8 jaar

© Marjo, 31 juli 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER