jeugd 6-9 jaar

Frank Geleyn & Florence Wauters

http://www.frankgeleyn.be

http://www.florencewauters.be

 

Habib
illustraties: Florence Wauters
tekst: Frank Geleyn


De moeder van Fin en Flore ziet er heel mooi uit en heeft een prachtige taart gebakken. Ze vertelt dat haar nieuwe vriend op bezoek komt. Ze kent hem al een een tijd, hij heet Habib, hij komt uit een ver land en is heel lief. 'Misschien komt hij hier wel wonen', zegt ze.
Flore schrikt zich naar, dat wil ze helemaal niet! Straks gaat het weer mis net als toen met papa en dan wordt mama weer zo verdrietig.
Samen met haar kleine broertje Fin bedenkt ze een plan zodat Habib helemaal niet bij hun wil komen wonen! Flore sjouwt een emmer water naar boven, als Habib aanbelt dan gooit ze hem over zijn hoofd leeg!
Maar Habib heeft het door en dan is het al te laat om de emmer leeg te gooien. Maar Flore is slim, ze bedenkt snel een ander plan en als die mislukt heeft ze alweer een volgend idee.
Maar Habib is ook slim en vooral heel erg lief en vrolijk en gezellig, eigenlijk is Habib gewoon een leuke, lieve schat!
Snel bedenkt Flore weer een plan...


Dit vrolijke verhaal op AVI-E4 niveau laat zien dat een nieuwe man in huis niet hoeft te betekenen dat het akelig is. Habib begrijpt dat de kinderen het moeilijk vinden, hij doorziet al hun plannetjes en weet er op een heel leuke manier een draai aan te geven. Zo worden alle plannen om Habib weg te krijgen door Habib omgetoverd tot een grappig, gezellig avontuur. Ze hebben zelfs in geen tijden zo'n pret gehad!
De mooie prenten in warme tinten passen uitstekend bij dit vrolijke, vriendelijke en liefdevolle verhaal.


De tekst bestaat uit korte zinnen en eenvoudige woorden maar alles komt toch heel natuurlijk over. Heel knap om zo'n lastig onderwerp, waarbij ook nog rekening gehouden moet worden met het leesniveau, op deze leuke manier te brengen.


ISBN 9789058388391 Hardcover 32 pagina's Uitgeverij De eenhoorn april 2013
Formaat: 24,5 x 16,5 cm Leeftijd 6 + Niveau AVI 3 / AVI-E4

© Dettie, 21 oktober 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!