jeugd 6-9 jaar

Ilona de Lange

Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan
Ilona de Lange

‘Hij kan met zijn moeder over alles praten, van ingegroeide teennagels tot zijn zorgen over het klimaat, maar er zijn bij hem thuis twee onderwerpen taboe. Laat dat nou net de twee dingen zijn waar hij het over wil hebben: zijn vader en Aquapark Atlantis.’


Ravi is jarig. En daar hoort natuurlijk een cadeautje bij. Het ligt op tafel. En het ziet er uit alsof er precies dat in zou kunnen zitten wat hij zo vurig wil.
Er stond niets anders op zijn wensenlijst, en hij heeft het heel vaak gezegd:  hij wil namelijk naar Aquapark Atlantis, een enorm zwemparadijs, waar hij nog nooit geweest is, terwijl dat notabene om de hoek ligt. Zijn moeder zegt altijd dat het te duur is.


Zou ze nu toch overstag gegaan zijn? Zitten er in het pakje echt kaartjes voor Atlantis? Maar tot zijn grote teleurstelling zijn het voetbalkaartjes voor een wedstrijd van het Nederlands elftal. Iedere voetballiefhebber – en dat is Ravi heus wel - zou een gat in de lucht springen, maar dit is een enorme domper voor hem. Zijn buurmeisje Jamila vindt het wel heel leuk, en ze nodigt zichzelf uit om mee te gaan!
Maar wat in zijn hoofd zit zit niet in zijn… eh…en Ravi gaat toch!
En Jamila is bereid om hem te helpen, en zij schakelt haar tante Adora in. Een gouden greep!! Dat is een toffe tante, het kan niet gek genoeg voor haar!


‘Ze is blijven hangen in haar stoutste fase’.


En dan is hij er! In dat zwembad waar je wel dertien glijbanen hebt, allemaal even fantastisch!
Ravi heeft de plattegrond van tevoren zo goed bestudeerd dat hij er de weg al kent. Er gaan wel verhalen rond dat het er zou spoken, maar daar maken ze zich niet druk om. Flauwekul toch?
Maar er gebeuren toch wel vreemde dingen. Daar wil hij meer van weten, want ook hem is iets vreemds overkomen.


En zo ontmoeten ze Rob, een man die in een rolstoel zit na een ongeluk in het zwemparadijs. En hij vertelt hen dingen waardoor Ravi besluit midden in de nacht in te breken: hij wil weten wat er gaande is!


Ilona de Lange fantaseert er op los, terwijl het allemaal toch heel realistisch blijft. Bijna dan toch.
Razendsnelle glijbanen in allerlei vormen met leuke verhaaltjes erbij. Maar morse met waterdruppels? Badmeesters die in opstand komen?
Een heerlijk verhaal, lekker spannend, en veel humor!


Ilona de Lange (1980, Zoetermeer) werkt als communicatieadviseur maar tussendoor schrijft ze. Dat resulteerde in 2019 in haar debuut over een miljonairskind: Het geheim van het onderhuis. Daar verschijnt intussen het vierde deel al van.


ISBN 9789025883126 | Hardcover | 160 pagina's | Uitgeverij Leopold | juni 2022
Illustraties van Micky Dirkzwager | Leeftijd vanaf 9 jaar

© Marjo, 4 augustus 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER