jeugd 6-9 jaar

Prunella Bat

De blauwe maanprinses
Prunella Bat

Milla Elven en Sugar Plum zijn al enkele boeken bevriend met elkaar en hebben al verschillende avonturen beleefd. Ik val in de serie bij deel zeven, en zoals te doen gebruikelijk in de boeken van uitgeverij Baeckens worden op de eerste pagina’s de personages voorgesteld. Ze wonen in Old Town, (met plattegrond voorin) en er is een summiere uitleg over de achtergrond van de twee ‘meisjes’. Milla is een heksje, een lieve natuurlijk, en Sugar is een fee. Ze leren toveren, en hoe ver ze gevorderd zijn, dat ontdek je vanzelf in dit boek.
Blijkbaar is de vader van Sugar verdwenen. Eglantina en Endora, de oma’s van de meisjes zijn gaan zoeken, maar komen met lege handen thuis. Vastbesloten om dan zelf op zoek te gaan stappen de meisjes de bibliotheek in. Ze beginnen met informatie zoeken over de plek, de Ylanvallei, waar Dan Plum ergens moet zijn. In de bibliotheek treffen ze Mr Basil Bassington, die hen veel kan vertellen. En voor ze het beseffen zijn ze al ver van huis, in een oerwoud. Ze ontmoeten er een nieuwe vriendin, de blauwe maanprinses, die zo haar eigen problemen heeft. Zullen Milla en Sugar haar kunnen helpen, en ook nog Sugars vader kunnen vinden?

Veel dieren, waaronder dino-achtigen, kunnen praten, er zijn leuke magische vondsten, mooie illustraties, soms paginagroot. Aan het slot van het verhaal vind je nog enkele pagina's, met informatie over onder andere de Chinese Draak en een recept voor muffins!
De omslag is erg roze, en ook de binnenkant is zoetig. Maar Milla en Sugar zijn niet de meisjes die je dan verwacht: geen nuffige modetrienen. Ze zijn juist heel avontuurlijk en niet snel bang. Het boek ziet er dus uit als een meidenboek, maar ik zou niet weten waarom jongens dit niet zouden waarderen. Alleen, tja, die zullen niet zo snel met zo’n zoet uitziend boek in handen zien zitten.


ISBN 9789054617464| hardcover |132 pagina’s | Baeckens Books | 21 november 2011
Vertaald uit het Italiaans door Sandra Verhulst Leeftijd: vanaf 8 jaar.

© Marjo, 29 oktober 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER