jeugd 6-9 jaar

Annie M. G. Schmidt

http://annie-mg.com

 

altHoog en laag
illustraties: Annet Schaap
tekst: Annie M. G. Schmidt


Eerst maar het verhaal.
In Waaidorp wonen twee jongens, Kees woont hoog in een flat, Jelle woont laag in een huis met een tuin. En zoals dat nu eenmaal werkt: wat de een heeft wil de ander en andersom. Dus Jelle denkt dat hoog wonen veel leuker is, want dan kan je over de wereld kijken. En Kees vindt het prima om te ruilen, want hij denkt dat een huis met een tuin om in te spelen veel leuker is. Ze ruilen…


Dit verhaal van Annie M G Schmidt is niet nieuw, maar is een verhaal van alle tijden. De taal is eenvoudig, het verhaal wordt sec, dat wil zeggen zonder een oordeel te vellen, verteld.
Het is een heruitgave van 'Waaidorp: leesstof voor de laagste klassen van de basisschool', dat in 1972 speciaal voor school geschreven werd. Met de leuke illustraties van Annet Schaap is het een echt nieuw modern boek geworden. Zij maakt het verhaal ook inzichtelijk. Het is een eenvoudig verhaal, waar een groot idee achter zit.


Het is een deeltje uit de serie Tijgerlezen, waarin al zes boeken verschenen zijn. Tijgerlezenboeken leggen de nadruk op humor en spanning, omdat onderzoek uitwijst dat kinderen het makkelijkst leren lezen als ze zelf naar een boek grijpen, gewoon omdat ze zin hebben dat verhaal te lezen, niet omdat het ‘moet’ of ‘bij hun niveau past.’


De deeltjes zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden:
- Voor als je net kunt lezen zijn er leesboeken met weinig tekst en eenvoudige zinnen, die ook fijn zijn om voor te lezen.
- Voor wie al een beetje geoefend heeft, zijn er échte leesboeken met langere verhalen.

De boeken met het Tijgerlezenlogo zijn veelal geschreven door bekende schrijvers en illustratoren. Bij alle boeken is bovendien lesmateriaal ontwikkeld. Ook zijn er filmpjes gemaakt van alle afzonderlijke boeken.
Meer informatie op www.tijgerlezen.nl


ISBN9789045119991| Hardcover |40 pagina's | Uitgeverij Querido| oktober 2016
Illustraties van Annet Schaap | Leeftijd vanaf 6 jaar

© Marjo, 10 juli 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER