jeugd 6-9 jaar

Daniel Nesquens & Magicomora

http://sergiomora.com

 

Tattoo-papa
illustraties: Magicomora
tekst: Daniel Nesquens


Papa heeft over zijn hele lijf tatoeages, behalve op zijn billen. Echt, ze zitten van top tot teen! Op zijn armen, schouders, rug, benen, buik, handen... Ik lieg niet: van zijn nek tot aan zijn voeten. Naar zijn tatoeages kijken is veel leuker dan een verhaaltje uit een boek lezen.
Ik zie tijgers, olifanten, gorilla's, kronkelende slangen, vogels die in het echt niet bestaan, spinnen... Maar ook gezichten, pijlen, vreemde machines... Alles op zijn lichaam komt tot leven als hij begint te vertellen!


Papa komt en gaat, zoals de dag en de nacht. Als je hem totaal niet verwacht dan is hij er opeens. En dan kookt hij heel lekker en maakt grapjes en vertelt zijn lekker griezelspannende verhalen aan Pierre...
En vertellen kan de papa van Pierre! De ene keer vertelt hij over de tijger met twee staarten, die nu op zijn arm getatoeëerd staat, daar heeft papa heel hard mee gevochten en hij won gelukkig.
De andere keer vertelt papa over de keer dat hij Pierre heeft gered toen een hond hem uit zijn wiegje wilde stelen. Er is ook een ochtend dat papa vuur spuwt, hij had gedroomd dat hij een vulkaan was, al het brood is daardoor geroosterd en dat eten ze lekker op met abrikozenjam.
Elke keer als papa weer thuis is, heeft hij mooie verhalen te vertellen, zoals over de dag dat hij mama ontmoette, hij was vlak daarvoor opgeslokt geweest door een slang. Toen hij weer buiten stond, zag hij mama!


Het is een heel opmerkelijk boek vol aparte verhalen die verteld worden aan de hand van papa's tatoeages. De verhalen van papa lijken op fabels, ze verhalen over bijvoorbeeld spinnen die mensenvlees eten, over olifanten en slangen maar ook over vreemde toekomstvoorspellende circusmensen of over een winkelier die spullen en dieren tevoorschijn tovert en slangeneieren eet. Papa heeft alles écht zelf meegemaakt, zegt hij.
Bij de verhalen staan 'oude' afbeeldingen die lijken op tatoeages. Volgens de uitgever zijn die 'tatoeages' in Old school stijl weergegeven, een stijl die vooral bekend is bij zeelui. Erg bijzonder om te zien!
De verhalen en illustraties vormen een prachtig, bijna exotisch geheel. Zeer origineel boek!


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789051162936 Hardcover 56 pagina's De Vier Windstreken maart 2013
formaat: 21,5 x 28,7 cm Leeftijd vanaf 6 jaar

© Dettie, 20 mei 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER