jeugd 6-9 jaar

Bart Moeyaert 7-9 jr

Een klap is geen kus
Bart Moeyaert


Leuk leesleeuwboekje voor groep vijf over een meisje wat twee lievelingsvingers heeft; Langejaap en Kortejaap, het zijn haar zuigvingers. Ze kan daar uren op sabbelen, daar wordt ze zo lekker dromerig van. Maar thuis vinden ze haar daar zo zachtjes aan te groot voor. Op een morgen gooit haar vader zelfs een pompoen op haar vingers, om het af te leren.
Agatha's toevlucht is de hulp Ulla, die lekker groot en dik is en bij wie je heerlijk op schoot kunt schommelen, maar zelfs Ullah vindt dat ze al bijna tien is en dat ze haar mond binnenkort beter voor iets anders kan gebruiken. Om te zoenen bijvoorbeeld.
Dan is er ook nog buurjongen Jelle die haar plaagt op school. Maar Jelle blijkt ook een geheim te hebben, want waar is die grote doek voor die om zijn duim zit?
Ook hij blijkt ook een nogal loshandige moeder te hebben want ook Jelle krijgt een flinke draai om zijn oren.


Dat is dan ook meteen mijn enige bezwaar tegen dit boek er wordt wel heel hard geslagen om zo'n klein 'vergrijp' terwijl het niet zo is dat het thema kindermishandeling is of zo, dan is het weer een ander verhaal. Verder een erg leuk boekje over het afleren van gewoontes en groot worden.


Paperback 47 pagina's | 47 pagina's | ISBN: 9789027675040 | januari 2003
Vanaf 7 jaar

© Willeke, 4 september 2010

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER