jeugd 6-9 jaar

Rhezlaine Joany

http://www.rhezlainejoany.nl

 

Suus en de wonderparaplu


Het tweede deeltje over de avonturen van Suus.
In het eerste boekje leerde Suus een tovervogeltje kennen, die zorgde ervoor dat ze soms kan praten met dieren. Dat komt goed uit want er is een nestje met jonge vogeltjes bij het dak van de school van Suus. De vogels zijn familie van het tovervogeltje. Maar mamavogel is ziek en kan niet voor haar kindertjes zorgen en nu lekt het dak ook nog. Ze hebben heel hard hulp nodig. Maar hoe komt Suus helemaal op het dak van de school en waar moet ze de vogeltjes naar toe brengen?
Gelukkig helpt het tovervogeltje haar maar ook Bruin de teddybeer en Speedy de muis zijn slim en met z'n allen kunnen ze vast de vogeltjes redden... En die wonderparaplu? Dat verklap ik niet, dat moet je zelf maar lezen, maar leuk en spannend is het wel.


Het is weer een lekker verhaal. Het is evenwichter geschreven dan het eerste boekje. Er staan dit keer mooie gekleurde en zwart-wit illustraties bij van Luus. Het lijkt me ook een fijn voorleesboekje.


ISBN : 9789088344145 | Paperback | 104 Pagina's | Boekscout.nl  | 7 juli 2008
Leeftijd 8+r

© Dettie, juli 2008

Reageren? Klik hier!

 

Suus en het Tovervogeltje
Rhezlaine Joany


Een lief boekje, geillustreerd met tekeningen gemaakt door de zoon van de schrijfster.


Suus is 8 jaar, zij woont in een heel groot huis en dat vindt ze fijn.Ze heeft een fijne eigen kamer, en ik haar kast heeft ze een kistje waarin ze haar mooi spullen bewaart, kraaltjes, stenen een mooi stukje glas... Het kistje had maar één sleuteltje dus Suus moest goed oppassen dat ze het niet kwijtraakte.
Er zijn allemaal leuke plekken in huis waar ze lekker kan gaan zitten... Op zolder of in de vensterbank maar het liefst zit ze in de grote tuin bij de molen die haar opa gemaakt heeft. Ze is een echt dromertje en verzint vaak zelf verhalen over heksen en kabouters....
Op een dag zit ze weer bij de molen en ineens is daar een vogeltje, en dat praat tegen haar! Het is een tovervogeltje! Het vogeltje vraagt of ze mee gaat de molen in. "Maar" zegt Suus, "dat kan toch helemaal niet? Ik ben daar veel te groot voor!" Het vogeltje is echter niet voor niets een tovervogeltje, maar... Suus moet wel eerst de sleutel van de molen vinden.... en zo begint een heel leuk avontuur!


Het boekje begint met de beschrijving van het huis, dat had iets korter gekund maar het verhaal over het avontuur met het tovervogeltje maakt alles weer helemaal goed. Een heerlijk fantasierijk verhaal, wat ook erg leuk is om voor te lezen!
Dit was het eerste boek van Rhezlaine Joany, van mij mag ze meer van deze boekjes schrijven. Gelukkig las ik achterin het boek dat ze dit ook gaat doen!


ISBN 9789088340222 | Paperback | 44 pagina's | Boekscout.nl | 2 maart 2007
Leeftijd: 7+

© Dettie, mei 2007

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!