jeugd 6-9 jaar

Alan MacDonald

http://www.davidrobertsillustration.com

 

Vieze Rik  Beroemd
illustraties: David Roberts
tekst: Alan MacDonald


Rik gaat naar de auditie voor de musical Oliver. Hij wil graag Dodger de zakkenroller spelen.
In het theater ziet Rik zijn aartsvijand Willem Wijsneus die ook mee wil doen aan de musical! Het ergste is, juf Glitter, de regisseur van de musical, is de tante van Willem!
Arme Rik, als hij eenmaal aan de beurt is, komt er geen geluid uit zijn keel, hij is alle woorden kwijt. Maar toch krijgt hij een rol aangeboden, een rol die helemaal bij hem past! Hij krijgt een echt kostuum en moet thuis veel oefenen had juf Glitter gezegd, en dat doet Rik ook...
Maar zijn rolletje is wel heel klein... zo ontdekken ze nooit zijn talent. Rik verzint van alles om op te vallen maar niemand kan zijn pogingen waarderen.
En dan is het de avond van de voorstelling, Rik heeft hard geoefend, er kan niets meer misgaan, maar Willem Wijsneus is er ook nog...


Rik is een deugniet die graag in zijn neus peutert, scheetjes laat en kattenkwaad uithaalt maar in dit boek valt dat erg mee. Hij is dit keer heel serieus aan het proberen om zijn rol zo goed mogelijk te spelen. Dat hij af en toe een beetje gromt en bromt naar Willem is zo erg niet. Het hoort er wel een beetje bij. Willem is ook niet zo aardig voor Rik.
Het einde is grappig en past precies bij de ondeugende Rik.


Een verhaaltje op AVI M5 niveau. De zinnen zijn nog vrij kort maar het is wel een echt verhaal met een kop en een staart.
Het verhaal is in duidelijke letters afgedrukt en de bladzijdes hebben een prettige bladspiegel.
De zwart-wit illustraties spreken mij persoonlijk niet zo aan, ik houd niet van die stijl, maar ze passen wel goed bij het verhaal.


Kortom, een leuk verhaal voor beginnende lezers, die zeker zullen genieten van de komische avonturen van 'vieze' Rik.


Er zijn diverse delen over Vieze Rik verschenen, en hij heeft zelfs een eigen vieze site.


ISBN 9789462343368 hardcover 32 pagina's Uitgeverij Abimo februari 2015
Vertaald door Marieke van Hooff Leeftijd 8 jaar AVI M5

© Dettie, 22 maart 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER