jeugd 6-9 jaar

Reggie Naus

http://www.reggienaus.nl

 

altDe piraten van hiernaast
Reggie Naus


Michiel hikt tegen de zomervakantie aan: zijn vriendje is net verhuisd, en andere heeft hij niet. Hij is enig kind van drukke ouders, die ook nog eens geen tijd hebben om op vakantie te gaan. Bah! Denkt hij en hij blijft maar in bed liggen.
Als er lawaai klinkt vanaf het terrein waar de vroegere buren woonden, kijkt hij nieuwsgierig naar buiten: ze zijn al erg druk met bouwen en het gaat razendsnel.
Maar het is wel een vreemd huis! Er is een greppel omheen gegraven en  het lijkt meer op een soort schip. Dan spreekt een jongen hem aan. Leuk: een vriendje! Maar hij is wel vreemd: hij draagt een zakdoek om zijn hoofd. Zijn ouders blijken ook anders dan anders.


‘Michiel zag een vrouw met een grote bos blond krulhaar over de planken kijken. ‘Hoi!’ riep ze terwijl ze een touw pakte en moeizaam naar beneden klom. Michiel zag dat ze erg dik was en een ouderwetse jurk aan had zoals je wel eens in films zag.
‘Ik ben Billy’s moeder, ‘ zei ze toen ze beneden kwam. ‘Leuk dat je even langskomt. Billy kan wel wat vriendjes gebruiken.’


Billy blijkt niet zo blij met hun verhuizing, hij had liever een piratenleven geleid, op zee. Gelukkig blijken Michiel en Billy het goed met elkaar te kunnen vinden. Als andere buren de nieuwe bewoners weg willen hebben, en er wel heel toevallig tegelijk met hun komst allerlei diefstallen plaatsvinden in de buurt, lijkt het er al snel op dat die buren hun zin zullen krijgen. Maar…Billy en Michiel zijn er ook nog!!
Een erg leuk verhaal, over buren die anders zijn. Over accepteren en niet meteen klaar staan met een mening. En natuurlijk over piraten, want ik heb nog lang niet alles verteld over Billy’s familie!


ISBN 9789021668932| hardcover |87 pagina's | Ploegsma | maart 2011
Leeftijd  vanaf 7 jaar. Met ´stoere tattoo´, in een zakje erbij. Illustraties: Mark Janssen

© Marjo, 6 januari 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER