jeugd 6-9 jaar

Agave Kruijssen

http://www.agavekruijssen.nl

Zie ook de Leestafelrecensies over boeken van Agave Kruijssen in de categorie jeugd 10-12 jaar.

 

altHet hondje van de prins
illustraties: Typex
tekst: Agave Kruijssen


Er is een nieuwe serie boekjes ‘Hollandse Helden’, met een stuk of tien boekjes die een zilveren rand hebben, op de rug: ‘een zilveren boekje’. Kleine behapbare boekjes zijn het, maar het gaat natuurlijk vooral om de inhoud. Het hondje van de prins vertelt in eenvoudige bewoordingen het verhaal van Willem van Oranje en zijn hond.


Pompey was het mopshondje van Willem van Oranje. Het hondje is bekend geworden omdat het het leven van Willem van Oranje zou hebben gered. Het hondje reisde altijd met de Prins mee, ook tijdens gevechtscampagnes van Willem. Willem was aan het slapen in zijn legertent in het Franse Hermigny toen een groepje Spaanse overvallers naar zijn legertent sloop om hem te vermoorden. Pompey merkte de moordenaars op tijd op en begon te blaffen en krabde Willem. Toen Willem hier nog niet wakker van werd, sprong Pompey uiteindelijk in Willems gezicht, zodat hij wakker werd en op tijd kon ontsnappen.


Op de site van GBS is het hele verhaal te lezen maar in dit boekje is het verhaal wat aangepast doordat er naast de hond een jongen als hoofdpersonage is toegevoegd. Hoewel, hij kan er best bij geweest zijn in die tijd! De jongen Just zorgt voor de hond, en is dus op bijna elke pagina aanwezig. Er zijn veel tekeningen, in frisse kleuren.
Achterin staat informatie over Willem van Oranje, een korte biografie.


ISBN 9789047620648 | Hardcover | 24 pagina's| Uitgeverij Rubinstein | november 2015
Leeftijd vanaf 7 jaar

© Marjo, 15 november 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER