jeugd 6-9 jaar

Elisa van Spronsen

Hoe Hors een politiepaard werd
Deel 1: Hors
Elisa van Spronsen


Een nieuwe serie over paarden, altijd leuk. Zeker als het een spannend – maar niet te spannend – verhaal is over een slim eigenzinnig meisje.


Soesja verhuist met haar vader – geen verdere familie in beeld - naar een krakkemikkig huis in een dorp, zonder station en met maar één bus! Ze komen van een appartementje in de grote stad, een hele verandering dus. Soesja vindt het eigenlijk maar niks, maar ze begrijpt wel dat het moest. Papa heeft nu tenminste werk. Hij is Hoofd Verzorging Bij De Bereden Politie.
Het huis heeft een flinke opknapbeurt nodig, er is veel kapot. Komt goed, zegt papa.
Hm.


Gelukkig heeft Soesja al snel een vriend op school: Jim. Het begint er al mee dat hij haar redt van die opdringerige paardenmeisjes. Als die meisjes namelijk horen dat zij thuis een stal vol paarden heeft willen ze allemaal komen spelen! Maar Soesja is zelf helemaal geen paardenmeisje! Dus ze trekt liever met Jim op. En: die is heel handig, en heeft nog handiger ouders! Ha, papa moet maat snel vrienden worden met hen!


Maar daar gaat het verhaal niet over. Er komt een nieuw paard dat nog niet getraind is. Hors dus. Zij moet een proef doorstaan voor ze überhaupt in training mag. En papa’s baas is streng, die vindt dat rare paard maar niks.
En nu ja, Hors is ook wel een beetje raar! Ze huppelt en danst…
Soesja valt helemaal voor dit leuke paard, maar zal het haar lukken voor elkaar te krijgen dat ze mag blijven?


Erg leuk verhaal, met niet alleen paardendingetjes, maar ook een demonstratie op school en een dief. Op een speelse manier leren jonge lezers nieuwe moeilijke woorden. De tekeningen zijn ook erg leuk!


Elisa van Spronsen (Drenthe, 1980) was dol op lezen, tekenen en schrijven. In Utrecht studeerde ze Taal- en Cultuurstudies en daarna werkte ze als projectredacteur kinderboeken bij Uitgeverij Zwijsen. Naast jeugdboekenschrijver is ze eigenaar van buro stylo en schrijft ze voor verschillende (kinder)tijdschriften, websites en educatieve uitgaven.


Katrien Holland studeerde aan de Academie voor Beeldende Vormgeving in Tilburg. Sindsdien is ze al meer dan 20 jaar werkzaam als illustrator en tekent ze onder andere voor tijdschriften, (kinder)boeken (Lizzy) en educatief materiaal. Voor haar illustraties ontving ze meerdere prijzen, waaronder in 1992 de Illustrators of The Year Award Unicef voor haar boek Roekel, met tekst van Imme Dros.


ISBN 9789048739523 | Hardcover | 96 pagina's | Uitgeverij Zwijsen | mei 2021
Tekeningen door Katrien Holland | Leeftijd vanaf 8 jaar; AVI-M5

© Marjo, 26 juni 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER