jeugd 6-9 jaar

Aurora Marsotto

Dromen op spitzen
Aurora Marsotto


Als je dit boekje openslaat zie je twee kleurrijke pagina's in de binnenkant van de omslag waarop de hoofdpersonen  staan en nog enkele tekeningen waardoor je zeker weet dat dit een boek is dat gaat over dansen. Als je dat nog niet uit de titel gehaald had.
Er zijn meerdere hoofdpersonen, allemaal rond elf jaar. Viola is daar eentje van. Zij is met haar vriendin Sylvia  naar de stad gekomen om auditie te doen voor het theater. Het systeem is in Italië anders dan hier. Kinderen gaan meteen na de basisschool naar een theaterschool waar ze ook wel de reguliere vakken krijgen, maar waar de nadruk toch ligt op het dansen, of zingen. Sylvia gaat voor het zingen. Ze is een jaar eerder weggestuurd, omdat ze van dansen niets terecht bracht. Toen ontdekte Viola’s  oma dat ze een mooie stem had. Dus waagt ze opnieuw een poging. De meisjes zijn heel zenuwachtig, alles hangt af van die paar minuten dat ze mogen dansen dan wel zingen.
En natuurlijk zijn ze niet de enigen.
Opvallend is dat er bijna net zoveel jongens zijn als meisjes! En natuurlijk zorgt hun aanwezigheid meteen voor wat romantische situaties. Maar het is toch vooral vriendschap, en natuurlijk de dans- en zanglessen zelf waar het omgaat in dit boek.
En vooral waarschijnlijk in volgende delen, want in dit eerste deel gaat het er vooral om dat de vriendinnen aangenomen worden op de theaterschool.


Het boek wordt verlevendigd door enkele dagboeknotities van Viola, maar vooral ook door de korte stripjes waarmee het verhaal soms verteld wordt. Dat is behalve afwisselend, ook meteen handig om wat meer invulling te geven aan de personages: hoe ze er uit zien, wat ze aan hebben en hoe het eruit ziet in het theater.
Ik wist niet dat Japanners de ‘r’ ook niet kunnen uitspreken??
Een leuk verteld verhaal, dat misschien weinig aansluit bij de Nederlandse of Vlaamse manier van werken, maar buiten dat een gewoon gezellig verhaaltje is.
Leuk kinderboek, en niet alleen voor meisjes, al is het wel erg roze...


ISBN 9789054616788 | Hardcover| 132 pagina's | Baeckens Books | juni 2011
Vanaf 9 jaar

© Marjo, 26 juni 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER