jeugd 6-9 jaar

Andy Riley

https://misterandyriley.com

 

Koning Eddie en de pestende poppen
Andy Riley


Dit is alweer het derde deel in de grappige Koning Eddie-serie! Koning Eddie is terug met een spannend avontuur.


Er gebeurt iets raars in Eddieland: keizer Nurbizoon gedraagt zich niet langer kwaadaardig! Hij doet gekke dingen als glimlachen en speelgoedpoppen van zichzelf maken voor de boeren en draagt zelfs een bloem op zijn kroon. Is hij iets van plan? Waarschijnlijk wel. Wat zal dat zijn?


De bewoners van Eddieland worden op een dag opgeroepen om zich in een superspeelgoedwinkel tot poppen te laten ombouwen, kraaien strooien pamfletten uit en Koning Eddie gaat bij de speelgoedwinkel kijken waar honderden mensen al in de rij staan:


‘Uwe majesteit ! U moet voorin de rij komen staan,’ zei een boer. ‘U bent tenslotte de koning,’ zei de ander. ’Dank jullie wel, maar ik denk dat ik gewoon net als iedereen ga wachten,’ zei Koning Eddie.

 
Tot zijn schrik ontdekt hij, dat keizer Nurbizoon iedereen laat ombouwen tot een kopie van zichzelf. Zo lopen er dan rond: Diepzeeduiknurbizoon, Chefkoknurbizoon, Prinses Nurbizoon enz. enz. Uiteindelijk wil Nurbizoon zo het rijk van Koning Eddie ontregelen. Zal Eddie er een stokje voor steken?


Voor fans van de moedige en grappige Koning Eddie een aanrader! Kinderen van 7 t/m 10 kunnen zich onmiddellijk met Koning Eddie vereenzelvigen. Hij is slim, maar ook een Koning met een harnas, een schild en een kasteel vol geheime gangetjes.


Hiervoor verschenen Koning Eddie en de kwade keizer en Koning Eddie en het machtige monster! . 'Briljant origineel en hilarisch. Het is bijna zo goed als een van mijn eigen boeken’ schreef David Walliams, auteur van o.a. Oma Boef. En dat is niet verwonderlijk.
Het boek werd door de schrijver zelf van illustraties voorzien en zo prijkt er voorin een kaart van de twee landen waar het in dit deel weer om gaat: Nubizonia en Eddieland.


Een hilarisch kinderboek met fraaie illustraties!


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789000357390 | Hardcover | 178 pagina’s | uitg. Van Holkema en Warendorf | september 2018
Vertaald door Edward van de Vendel | Leeftijd 7 +

© Karel Wasch, 12 november 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Koning Eddie en de pestende poppen
Andy Riley

Koning Eddie is pas negen jaar, maar zijn onderdanen zijn heel tevreden met hem.  Vooral degenen die in het paleis wonen, minister Jill, de wachters en hun opzichter Centurion Alizia en de nar Nanda.


Het verhaal speelt eigenlijk in het verleden waardoor Koning Eddie uitvindingen kan doen die wij in onze tijd heel normaal vinden, een skateboard bijvoorbeeld. Natuurlijk vindt de jonge koning het belangrijk om met zijn vrienden te spelen, en als de negende janvember nadert spreekt hij met zijn vrienden af om zich te verstoppen. Want Nanda is jarig! Even kijkt de nar heel beteuterd maar natuurlijk is het al snel goed als iedereen te voorschijn springt en zij haar cadeautjes krijgt. En als Koning Eddie voorstelt dat ze allemaal helden spelen, doet ze graag mee. Maar zou het eigenlijk niet veel leuker zijn om een held te zijn als er een echte vijand zou zijn?


‘Maar de enige schurk die we hier hebben is Keizer Nurbizoon, en ik denk niet dat hij ooit nog iets durft te proberen,’ zei Nanda.
‘Nee! Want we hebben hem al twee keer verslagen!’
‘We zijn superveilig, voor altijd, zei Nanda.’


Maar de lezer weet beter, want Keizer Nurbizoon legt zich er niet bij neer dat hij al twee keer verslagen is door een jongen van negen! En als hij op bezoek is bij zijn moeder Veronica, die hem verwijt dat hij nog niet eens een koninkrijk kan afpakken van een klein jongetje, vindt hij dat hij iets moet verzinnen. Zijn plan heeft iets te maken de pop die hij steelt van zijn moeder, en daarna gebeuren er vreemde dingen. 
De bewoners van Eddieland zien hoe de anders zo bozige en chagrijnige keizer ineens heel vriendelijk is tegen iedereen, hij maakt complimentjes en dingen die vroeger nooit mochten van hem – te duur – mogen nu ineens wel! Er wordt een krant verstrooid boven Eddieland, waar een interview in staat waarin hij vertelt dat hij echt veranderd is.


Geloven jullie het? Wat voor ingenieus plan heeft Keizer Nurbizoon bedacht? En kan Eddie daar iets tegen doen, want natuurlijk kan het niet anders dan dat het de bedoeling is om Koning Eddie uit de weg te werken. 
Hoe, dat is een raadsel! Iets met pestende poppen?


Een knotsgek verhaal over een jongeman die koning is, en dat er nog best van af brengt. Een verhaal vol grapjes en humoristische zwart-wit tekeningen in een groot lettertype. Korte hoofdstukken, duidelijke typetjes, een duidelijk onderscheid tussen goed en kwaad, en een duidelijke overwinnaar. 
En dit is alweer het derde deel in deze serie: Koning Eddie en de kwade keizer en Koning Eddie en het machtige monster! waren er eerder. De vertaling is van Edward van de Vendel, en dat heeft er vast mee te maken dat de grapjes die vaak in een enkel woord zitten ook in het Nederlands goed overkomen, zoals ‘rammel-ijzerlook’, een ‘dino-zomb-cula’. 

Laat Keizer Nurbizoon maar foe-hoe-hoe-hoeën…


ISBN 9789000357390 | Hardcover |192 pagina's | Uitgeverij van Holkema & Warendorf | oktober 2018 |
Leeftijd vanaf 7 jaar

© Marjo, 28 oktober 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER