jeugd 6-9 jaar

Marcel van Driel

Zie ook de Leestafelrecensies over de boeken van Marcel van Driel in de categorie jeugd 10-12 jaar.

 

jeugd 9Straatwijs


Vivian is een meisje van twaalf. Ze zit net in de brugklas. Als haar moeder naar het kinderboekenbal moet en Vivian eigenlijk naar haar vader zou moeten weet ze het voor elkaar te krijgen dat ze toch alleen thuis mag blijven. Haar vader is namelijk altijd chagrijnig als hij gestoord wordt bij zijn schrijverswerk. En Vivian is toch oud genoeg nu? Haar zusje gaat naar oma, en vooruit dan, als die belt of Vivian de volgende dag na school ook naar oma wil komen, stemt ze toe. Maar eerst is ze de hele avond alleen, en moet ze 's morgens zelf op tijd naar school zien te komen.
Ze leest die avond een spannend verhaal, een manuscript dat haar moeder voor haar heeft laten liggen. Vivian moet wel eens vaker een manuscript lezen en zeggen wat ze er van vindt. Het is al half een voor ze gaat slapen, en nog is het niet uit.
De volgende dag heeft ze onverwacht eerder vrij dus ze gaat eerst nog even naar huis, voor ze de trein naar oma neemt. En daar wacht haar een compleet leeg huis! Alles is er uit gehaald, de muren zijn opnieuw geverfd en er is niemand.
Haar moeder neemt de telefoon niet op, dus tenslotte neemt ze maar de trein.
Maar oma staat niet alleen op het perron: er staat een vreemde vrouw bij haar! En als Vivian delen opvangt van wat ze zeggen, neemt ze acuut een andere trein.


Zo begint een spannend avontuur, met vreemde wendingen, waarbij Vivian echter het hoofd koel houdt.
Misschien is niet alles geloofwaardig, maar binnen het verhaal klopt het allemaal wel, en het is zo spannend dat je alles accepteert en gretig doorleest.


ISBN 9789027678751 Hardcover 116 pagina's | Zwijsen Uitgeverij | oktober 2004
Met illustraties van Mark Janssen

© Marjo, februari 2009

Lees de reacties op het forum, klik HIER