Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Robert Louis Stevenson & Sara Sanchez

http://robert-louis-stevenson.org

http://sanchezsara.blogspot.nl

 

altMijn schaduw
illustraties: Sara Sanchez
tekst: Robert Louis Stevenson


Een schaduw is een vreemd iets voor een jong kind. Wat is dat voor ding dat er altijd schijnt te zijn, maar steeds van vorm verandert? 

In dit boek, waar we op de dubbele pagina’s steeds een bepaalde situatie zien met een korte tekst op rijm, vraagt een jongetje zich af hoe het zit met dat schaduwdingetje. Het lijkt heel erg op hem zelf, dat is raar en vertrouwd tegelijk.
Als hij een bepaald soort schoenen aanheeft, heeft die schaduw dat ook! En als het jongetje in bed duikt, dan duikt zijn schaduw er eerst in!


Maar het toch best wel eng dat zijn schaduw zoveel sneller kan groeien dan hij zelf! Soms is het erg lang, en een andere keer is het niet meer dan een cirkeltje rond zijn voeten. Bij het verstoppertje spelen kan zijn schaduw de plek verraden waar hij zit, maar dan laat het jongetje zien dat hij de schaduw ook te slim af kan zijn!! Hoe hij dat doet, zie je in het boek.


In de meeste situaties heeft de jongen een glimlach om de mond, hij straalt geen angst uit, ook al vindt hij het maar een raar ding, die schaduw. De enige die een keer schrikt is de kat. Maar een kat begrijpt er dan ook niets van, dat is logisch. De jongen weet wel beter. Ook al vindt hij het vreemd, het hoort wel bij hem.


Dit boek legt niet uit wat een schaduw precies is, het is een vaststaand feit dàt het er is, en je kunt zien dat je er op een heel speelse manier mee om kunt gaan. Je hoeft er absoluut niet bang voor te zijn.  Kinderen voelen zich vast meteen geroepen om ook eens te kijken wat hun eigen schaduw doet en kan! En het blijft een leuk spelletje.


De tekeningen zijn  ook speels, en vrolijk, in frisse kleuren. Het prentenboek is gemaakt op basis van het gedicht dat R. L. Stevenson (1850 tot 1894) schreef.  Stevenson is bij ons vooral bekend van het jeugdboek Schateiland. Zijn gedicht werd vaker bewerkt in diverse vormen. Voor dit boek tekende Sara Sanchez het prentenboek, met daarbij de oorspronkelijke tekst van Stevenson ook in dichtvorm.


ISBN 9789059244474 | Hardcover |32 pagina's | Uitgeverij  Bakermat  | oktober 2015
Afmeting 26,2 x 26,1 cm Vertaald uit het Engels door Catalina Steenkoop | Leeftijd vanaf 3 jaar.

© Marjo, 29 februari 2016

 Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER