jeugd 6-9 jaar

Cindy Seinen

Toverteam
Cindy Seinen


‘Als de schommel op zijn allerhoogst is, springt het meisje er vanaf. Ze landt netjes op twee voeten en maakt een buiging voor de wipkippen. Dan draait ze zich om.
‘Hoi,’ zegt ze kalmpjes, ‘Ik ben Mirre.’


In de zomervakantie ontdekt Wes dat er bij zijn onvriendelijke, norse buurvrouw een meisje van zijn leeftijd woont. Ze beweert bovendien dat ze daar al zowat heel haar leven heeft gewoond. Hoe kan dat nou, dat zou hij toch gezien moeten hebben! En waar gaat ze dan naar school?
En dan beweert ze ook nog dat die buurvrouw een schat van een mens is. Nou ja! Als er per ongeluk een bal over de schutting vliegt, dan vindt Wes die altijd terug: op het hek dat hun tuinen scheidt, kapot gespietst!
Als het zusje van Wes ontdekt dat haar broer een vriendin heeft, vindt ze dat erg leuk: nu kan ze hem flink pesten!
Aan de ene kant is het dus erg leuk om iemand gevonden te hebben, maar dat akelige zusje, Daphne – door Wes Dufne genoemd – daar moet wat aan gedaan worden, vindt hij.
Laat Mirre nu een heel bijzonder meisje zijn: ze kan toveren! En dat doet ze deels met ouderwetse spreuken, deels op een heel moderne manier met een mobieltje.
Maar ze is nog niet zo goed, dus er gebeuren de gekste dingen. En dan moeten Wes en Mirre maar weer zien hoe ze uit de ontstane benarde situatie komen!
Dit is een erg leuk boek, in de zin van humoristisch. Het lijkt me ook heel geschikt om voor te lezen.


‘Wat spook jij daar toch allemaal uit?’ roept Mirres vader vanuit de gang.
Wes zakt ondersteboven in de richting van Kees’open muil.
Mirre zet een stap.
Een hand duwt de deur van de kamer langzaam open.
Mirre zet nog een stap.
Naast Kees´pot begint de waterleiding heftig te trillen. Er ontsnappen druppels uit de buis.´


Heerlijk toch! Het is een vlot lopend verhaal, met veel humor. Geschikt voor zowel jongens als meisjes. Voor de kinderen die het zelf lezen is de bladspiegel duidelijk, en zijn er korte hoofdstukken, met veel witruimte en zinnen die te behappen zijn qua lengte. De tekeningen van Harmen van Straaten zijn erg aansprekend.


Het enige minpuntje is dat het verhaal over opa twee keer verteld wordt. Zo kort van memorie zijn jonge lezers nu ook weer niet. Hindert niet, de rest is zo onderhoudend dat je dit snel vergeet.
Je wil alleen maar meer lezen over Wes en Mirre! Gelukkig kan dat, er is al een tweede deel.


ISBN 9789020674910 | Hardcover | 124 pagina's | Kluitman | februari 2011
Leeftijd vanaf 9 jaar.
Illustraties door Harmen van Straaten

© Marjo 13 april 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER