jeugd 6-9 jaar

René Noorderveen

https://anetillustraties.nl

 

Fien en Teun - Het makkelijke moestuinboek
Illustraties: Anet van de Vorst
Tekst: René Noorderveen


Als je dit boek gelezen hebt kun je je eigen groenten gaan telen. En fruit en kruiden en bloemen! Eerst wordt er verteld hoe je kweekbakjes en een grotere moestuinbak maakt. Ook heel leuk: een verticale moestuin maken van plastic flessen die boven elkaar hangen. Hoe, dat lees je dus in dit boek. Dit wordt steeds vergezeld van een duidelijke uitleg, met plaatjes en een lijstje van wat je allemaal nodig hebt. En over alles wat je nodig zou kunnen hebben staat er uitleg op de volgende pagina’s. Een gieter of een bezem, dat weten kinderen wel, maar misschien niet wat een schoffel is. Of waarom potgrond niet zomaar zand is. Moeilijke woorden worden prima uitgelegd overigens., En dan zijn daar Fien en Teun. Je zou ze kunnen kennen van eerdere boeken of van de filmpjes.


Fien en Teun wonen namelijk op hun boerderij in het dorpje Molenwaard (een pretpark). Ze beleven hier de leukste avonturen met al hun dierenvriendjes en leren op de boerderij van alles over het verzorgen van dieren, de natuur en de herkomst van voedsel.


Hun avonturen worden ook in dit boek verteld. Natuurlijk hebben ze te maken met de moestuin, logisch dus dat het boek ingedeeld wordt in seizoenen. De lente bijvoorbeeld begint met een afbeelding over twee pagina’s, waar heel veel te zien is, en ook een opdrachtje bij staat. Dan volgen enkele verhalen met de belevenissen van Fien en Teun, met humor en informatie. Dan volgt een recept, ook heel duidelijk uitgelegd. En zo komen de zomer, de herfst en de winter voorbij, ieder met de specifieke kenmerken natuurlijk.


Dacht je dat het dan gedaan was? Nee hoor: nu komen er overzichten, over welke groenten je kan zaaien. Vind je bietjes lekker? Die kunnen vanaf april gezaaid worden! Dan nog over fruit, maar die worden niet gezaaid. Bloemen en kruiden, dat kan dan weer wel.


Als laatste zit achterin het boek een kalender over wanneer je de groenten, fruit en kruiden kan zaaien en oogsten. Wat nu eigenlijk zo leuk is: met al die tips die je in dit boek vindt hoef je helemaal geen tuin te hebben! Je kan ook potjes op de vensterbank zetten!

René Noorderveen is brandmanager, Creative, Executive Producer, Actor bij Van Hoorne Entertainment, met activiteiten speciaal voor kinderen.


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN  9789493236530 | Hardcover | 64 pagina’s | Uitgeverij Witte Leeuw | maart 2023
Illustraties door Anet van de Vorst, Cesar Schilder en Deborah van den Broek
Afmetingen 21.5 x 25.7 cm | Leeftijd vanaf 8 jaar

© Marjo, 22 maart 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER