jeugd 6-9 jaar

Lorena Veldhuijzen

http://www.lorenaveldhuijzen.nl

https://stefanyama.wixsite.com

 

Het buitengewone leven van Benjamin Socks
Lorena Veldhuijzen

Benjamin Socks is per ongeluk in de wasmachine terecht gekomen en had al duizend eenentachtig rondjes gedraaid toen zijn moeder de deur eindelijk opendeed. Ze schrok zich wild: daar was Benjamin, brandschoon en kraakhelder!
Maar al gauw ontdekte ze dat niet alleen zijn lijf en kleren schoon waren, zijn hoofd was ook leeg. Hij wist niets meer van wat hij op school geleerd had! Maar hij wist wel andere dingen!


Het begint er mee dat hij tegen politieman Henk, die gewaarschuwd was omdat Benjamins moeder haar zoon kwijt was, zegt:


‘U moet morgen om kwart over twaalf ’s middags bij de bank zijn en uw pistool meenemen.’ (-) ‘Dan kunt u twee bankrovers pakken. Maar kijk uit voor de grootste, hij zal proberen te ontsnappen.’


Stomverbaasd is politieman Henk als hij de jongen dit hoort zeggen. Maar nog verbaasder is hij als het nog klopt ook! Ja dus: Benjamin ziet de toekomst. De wasmachine heeft zijn leven veranderd: ineens is hij nieuws! Deze keer ging dat goed. Maar er lopen ook dingen helemaal verkeerd. De waarheid is niet altijd wat mensen willen horen.
Het ergste is dat zijn moeder hem verkoopt. Hij is toch haar Benjamin niet meer…


Hij moet mee met een gek mannetje dat de jongen op een berg zet: nu is hij Bernjaminu het orakel. Er komen veel mensen voor hem naar de berg, om hem vragen te stellen. Het mannetje haalt bakken geld binnen..
Maar Benjamin vindt het niet leuk, kan hij iets verzinnen om hier een eind aan te maken?


Een grappig verhaal over hebzucht. Pure hebzucht. En over vriendschap uit onverwachte hoek. Humoristisch en voorzien van leuke tekeningetjes.


Lorena Veldhuijzen (1972, Millingen aan de Rijn) studeerde journalistiek en werkte als copywriter. Totdat ze negen jaar geleden het roer omgooide. Van de een op de andere dag besloot ze te gaan voor haar passie, het schrijven van jeugdboeken. Avonturen van Glas is haar eerste jeugdboek dat Cirrus books heeft uitgegeven.


Stefan Yamá Cab is in 2018 afgestudeerd aan de Faculty of International Business and Communication te Maastricht, als Bachelor of Translation.

ISBN 9789044844801  | Hardcover | 64 pagina’s | Uitgeverij Clavis | februari 2023
Afmetingen 15.1 x 21.6 cm Tekeningen van Stefan Yamá Cab | Leeftijd 8+ | AVI M4

© Marjo,  8 maart 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER