jeugd 6-9 jaar

Andrew Joyner

http://andrewjoyner.com.au

 

Boris krijgt een huisdier
Andrew Joyner


Biggetje Boris is helemaal gek van dieren, hij heeft al een kat, een stel kippen, een schaap, een eend, zes wormen, twee spinnen, een grote kever en een kleine hagedis. Maar hij wil het liefst een varaan!
Hij droomt ervan en praat er steeds over maar een varaan, maar van zijn ouders mag het niet. Zo'n dier is veel te groot en heeft giftige spuug en scherpe tanden.
Toch, kan Boris de varaan niet uit zijn hoofd zetten, hij stuurt zelfs een brief naar de Zoo (de dierentuin) waarin hij vraagt of de varaan over drie dagen bij hem thuis in Knordorp op bezoek kan komen. Samen met zijn vrienden Ellen en Fred timmert Boris alvast een groot hok. Ook hangt hij posters op waarop staat dat iedereen van zijn school naar de varaan mag komen kijken.
Van Fred hoeft het allemaal niet zo, hij is een beetje bang voor een varaan maar Ellen vindt het geweldig. 
En dan moet Boris wachten op antwoord... Zal de Zoo ingaan op de vraag van Boris?


Een uitstekend boekje voor beginnende lezers (AVI E3 niveau) Het verhaal is leuk en spannend. De zinnen zijn kort, de taal is eenvoudig.
Het boekje staat vol gekleurde afbeeldingen die de tekst ondersteunen. De tekst staat vaak in tekstballonnen of boven de afbeeldingen.
De afbeeldingen zijn grappig. Boris is een varkentje met zwart stekelhaar Ellen heeft lange rode vlechten en het haar van blonde Fred is netjes in model geknipt. De juf op school is een keurige damesvarken met wit bloesje en geruite rok en strenge bril op haar snuit.


Helemaal goed is dat achterin het boek allerlei leuke opdrachten staan die verwijzen naar de inhoud van het boek. Daar staat o.a. ook hoe je zelf een grappige hagedis kunt maken van een oude sok.
Prima boek!


ISBN 9789462342064 Hardcover 80 pagina's Uitgeverij Abimo 15 september 2014
Afmeting 15 x 20,5 cm vertaald door Aag Vernelen, leeftijd 6+ AVI E3 niveau

© Dettie, 6 oktober 2014

Lees de reactie sop het forum en/of reageer, klik HIER