jeugd 6-9 jaar

Isa Hoes en Vlinder Kamerling

altEngel
Spannende avonturen van een zeer bijzonder meisje
Isa Hoes en Vlinder Kamerling


Samen met haar tienjarige dochter Vlinder schreef Isa Hoes een boek over een heel bijzonder meisje, Engel. Op weg naar school krijgt ze een ongeluk: ze valt ongelukkig met haar fiets en als ze bijkomt is het zomaar een heel stuk later. Ze is alleen, niemand heeft haar zien vallen, niemand heeft haar zien liggen. Wat er eigenlijk gebeurd is, weet ze niet.
Maar ze gaat niet meer naar school, ze gaat meteen naar Tobias, de jongen die op haar past als Engels ouders weg zijn. En die zijn die ochtend net vertrokken voor een paar dagen.


Tot haar verbazing, verbijstering zelfs, ontdekt Engel dat haar wensen uitkomen! Als ze denkt ‘sprong het stoplicht maar op groen’, dan gebeurt dat meteen. Als ze wil dat iemand dat ene kunstvoorwerp zou kopen voor Tobias, blijkt het die zelfde middag bij hem bezorgd te worden. En zo blijft het maar doorgaan.
Dat ze dan 100 pizza’s wil bestellen is tot daar aan toe - alhoewel? Wat moet ze daar mee?- maar een groot bad vol chocolade midden in het park wensen, dat wordt gevaarlijk.  Niet iedereen die er achter komt wat zij voor gave heeft, heeft goede bedoelingen. En zo raken Engel, haar vriendin Keesje en Tobias in de problemen.


Dat hier een jong meisje medeauteur is, is heel duidelijk. Het gegeven is simpel, dat mag voor een kinderboek, maar helaas is ook de uitwerking nogal kinderlijk, het niveau komt niet uit boven dat van een opstel voor een kind van groep 8.
Sowieso is het een verhaal met een magisch element, maar dat had dan nog best geloofwaardig kunnen zijn.
Een aardigheidje is het, om even snel te lezen en dan te vergeten.


Isa Hoes en haar dochter Vlinder spelen een rol in de verfilming van dit boek, dat ze dus samen hebben geschreven. Ik denk dat die film wel eens beter kan zijn dan het geschreven verhaal. Maar dat moeten we afwachten.  De tekeningen in het boek zijn wel erg leuk - pittig en aansprekend - dat maakt iets goed.


ISBN 9789020674446 | Hardcover | 160 pagina's | Uitgeverij Kluitman | januari 2016
Illustraties van Mariëlla van de Beek.| Leeftijd vanaf 9 jaar

© Marjo, 7 maart 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER